English

Λανθασμένη χρήση του πρωτοκόλλου του Μορφογένεσις


Λανθασμένη χρήση του πρωτοκόλλου του Μορφογένεσις

 Σημείωση του Μορφογένεσις: Η επόμενη περίπτωση καθοδήγησης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλά επειδή ο ερωτών μέσα στην περιγραφή της ερωτήσεως του αποκαλύπτει αρκετά προσωπικά στοιχεία έχουμε επιλέξει να παρουσιάσουμε αποσπασματικά κομμάτια της ερώτησης γιατί σκοπός είναι η διάχυση της γνώσης και όχι η αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.

Η ερώτηση αφορά μια οικογενειακή κατάσταση του ερωτώντος που ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένη λόγω των οικογενειακών δεσμών. Υπήρξε μια έντονη συναισθηματική αντιπαράθεση με τα μέλη κάποιας άλλης οικογένειας. Συγκεκριμένα ένα μέλος της οικογένειας του ερωτώντος (που θα αναφέρεται στη συνέχεια ως… «το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος» πρωταγωνιστεί μ’ ένα μέλος (που θα αναφέρεται στη συνέχεια ως…. «το μέλος της άλλης οικογένειας») της άλλης οικογένειας που υπάρχει αντιπαράθεση. Ο χρήστης του πρωτοκόλλου έθεσε σαν στόχο να επέμβει στη διάθεση και τη βούληση άλλων ανθρώπων (της άλλης οικογένειας) που συμμετείχαν στο γεγονός. Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από το αρχικό e-mail:

 

Ερώτηση:

…..Θα προτιμούσα να μην περάσω σε λεπτομέρειες αλλά να σας πω ότι ο κύριος στόχος μου ήταν η αποκατάσταση ορθών σχέσεων με την οικογένεια της/του ΧΧΧΧ (το μέλος της άλλης οικογένειας) και με ΧΧΧΧΧ (το ίδιο το μέλος της άλλης οικογένειας) και η βίωση μίας ημέρας γεμάτης χαρά, αγάπη, άνοιγμα καρδιάς και σεβασμό…..

….Προσωπικά το αντιμετώπισα σαν μαθητεία και κίνητρο για εξέλιξη. Ότι όμως και να κάναμε όχι μόνον δεν εκτιμήθηκε αλλά οι άνθρωποι γινόντουσαν όλο και χειρότεροι, κυρίως η ΧΧΧΧΧ

Έκανα πολλές υπερβάσεις στα πλαίσια αυτής της μαθητείας μιας και έτσι και αλλιώς εγώ αν δεν αγαπώ δεν είμαι καλά. Χαλάει η ενέργειά μου, η διάθεσή μου χάνω την ψυχή μου. Δεν θα σας κουράσω με άλλες λεπτομέρειες που και δυσκολεύομαι και ντρέπομαι να σας μεταφέρω….

Καθώς λοιπόν μόνον χειροτέρευαν τα πράγματα αποφάσισα να ξεκινήσω την χρήση του πρωτοκόλλου με το στόχο περίπου όπως σας τον περιέγραψα στην αρχή. Φτάνει πια με τον πόνο και την στενοχώρια ήταν η θετική δήλωσή μου…..

Ο στόχος μου επετεύχθη όσον αφορά στα επιφανειακά θέματα, δηλαδή ήταν όλα τέλεια, καλά οργανωμένα, όλα και όλοι όμορφοι κλπ.κλπ. κλπ (αναφέρεται σε μια εκδήλωση που θα παρευρίσκονταν όλοι) . Όμως η οικογένεια αυτή μας αντιμετώπισε σαν να είμαστε οι χειρότεροι εχθροί τους. Συμπεριλαμβανομένης και της/του ΧΧΧΧΧΧ (το μέλος της άλλης οικογένειας) δεν μας είπαν ούτε καλησπέρα.

...Ούτε ξέρω πως κατάφερα να βγάλω εις πέρας εκείνη τη νύχτα. Όπως επίσης δεν ξέρω αν, το γεγονός ότι η/ο ΧΧΧΧΧΧ (το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος) δέχεται χωρίς αντίδραση όλη αυτή την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και απρεπή συμπεριφορά, είναι φυσιολογικό (τη συμπεριφορά από την άλλη οικογένεια). Στην ελάχιστη επισήμανση του ΧΧΧΧΧΧ (άλλου μέλους της οικογένειας του ερωτώντος) θύμωσε και από την Δευτέρα δεν επικοινωνεί μαζί μας….

...Νοιώθω άθλια που σας γράφω όλα αυτά, όχι πνευματικός άνθρωπος δεν είμαι αλλά έπεσα πάρα πολύ χαμηλά. Γιατί έχω θυμώσει πολύ με την αχαριστία, την αγνωμοσύνη, την έλλειψη στοιχειώδους αγωγής, σεβασμού την έλλειψη στοιχειώδους ανοίγματος καρδιάς. Δεν έχω άλλη κατανόηση ούτε υπομονή ούτε καρτερία. Τα έχασα όλα, με πήρε παραμάζωμα η προσωπικότητα και το εγώ μου και φυσικά ανησυχώ πολύ για την/τον ΧΧΧΧΧΧ μου (το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος) και για το επίπεδο της αυτοεκτίμησής της/του.

Και δέκα σελίδες να γράψω δεν θα μπορέσω να σας δώσω να καταλάβετε αν δεν τα έχετε βιώσει όλα αυτά…..

...Πιθανόν να έκανα λάθη στα πλαίσια του πρωτοκόλλου. Όμως κουράστηκα απ’ όλα και ρωτάω γιατί τόσος αγώνας για κάτι που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο: η αμοιβαία αγάπη και ο σεβασμός (έστω σε ένα μικρό βαθμό). Γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίζω συνέχεια το σκληρό και κυνικό πρόσωπο των ανθρώπων, γιατί να μην είναι ένας ποταμός πλωτός για μένα?

Κουράστηκα. Έχω κάνει μια τρύπα στο νερό. Τόσα χρόνια στον εσωτερισμό, στην αυτογνωσία στις Σχολές κλπ. Απέτυχα στα πάντα και ουδόλως πνευματικό άτομο αισθάνομαι.

Ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να είμαι πιο σύντομη και περιεκτική. Θέλει και αυτό την ηρεμία του.

Σας καληνυχτίζω

ΧΧΧΧΧΧΧ

 

Απάντηση:

Αγαπητή/έ  αδελφή/έ μας ΧΧΧΧΧΧ,

Η κατάσταση που βίωσες μας άγγιξε βαθειά και έχεις την αμέριστη ψυχική μας συμπαράσταση.
Όταν μπορέσεις να ηρεμήσεις και να δεις αποστασιοποιημένα την όλη υπόθεση, θα καταλάβεις σίγουρα και θα επωφεληθείς σημαντικά από τις παρατηρήσεις που ακολουθούν:
1. Είναι φανερό ότι η ανάγκη σου για αγάπη, αν και ειλικρινέστατη, πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από ισχυρό φόβο απόρριψης και σύγκρουσης. Αυτός είναι και ο λόγος που η παρουσία του "κακού" σε απορυθμίζει σε τέτοιο βαθμό, όταν αυτό εκφράζεται όχι θεωρητικά ή αόριστα αλλά με τη μορφή κοντινών σου προσώπων. Όμως ο Μαθητής πρέπει όχι μόνο να αποδέχεται την ύπαρξη του κακού αλλά και να μπορεί να το αντιμετωπίζει στην πράξη χωρίς να "λιποθυμάει" από τη δυσοσμία του.
2. Είναι επίσης φανερό ότι, ακριβώς λόγω της γενικότερης ανασφάλειάς σου, είσαι άτομο λίαν ελεγκτικό, θεωρώντας πως "αρμονία" σημαίνει να είναι τα πράγματα "τακτοποιημένα" γύρω σου σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια. Αυτό έχει επηρεάσει καταλυτικά το χαρακτήρα και τη γενικότερη συμπεριφορά της/του ΧΧΧΧΧ (το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος), που προσπαθώντας απεγνωσμένα να "απογαλακτιστεί" από τον οικογενειακό στραγγαλιστικό έλεγχο έχει "χαριστεί" από αντίδραση στην/στον ΧΧΧΧΧΧ (το μέλος της άλλης οικογένειας) και τα ΧΧΧΧΧΧ (στα μέλη της άλλης οικογένειας). Ωστόσο, η ζωή είναι δική της/του, όπως δική της/του και η ευθύνη των επιλογών της/του, με όποια παθήματα συνεπάγεται κάτι τέτοιο μέχρι να βρει τον εαυτό της/του και να εξελιχθεί αυτόβουλα.
3. Ήταν λάθος στοχοθεσία να επιβάλεις μια συγκεκριμένη ψυχική ατμόσφαιρα στην εκδήλωση, από τη στιγμή που η άλλη πλευρά έτρεφε επιθετικά και αρνητικά αισθήματα για σας. Υποσυνείδητα το "έπιασαν" και αντέδρασαν ανάλογα. Και πάλι καλά. Γιατί, αν θυμάσαι, στα μαθήματα υπάρχει ρητή προειδοποίηση, να μην χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο για την επέμβαση στη βούληση συγκεκριμένων ατόμων, οπότε μπορεί να είχες και χειρότερα... Το πρωτόκολλο είναι αυστηρά "κλειδωμένο", έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή πάνω στους άλλους.
4. Τί έπρεπε και τι μπορείς ακόμα να κάνεις - ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα. Εφάρμοζε τακτικά το πρωτόκολλο, με στόχο αυτή τη φορά τον καθαρισμό και την προστασία της/του ΧΧΧΧΧΧ (το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος) από οποιεσδήποτε αρνητικές επιρροές (χωρίς να κατονομάζεις ή να οραματίζεσαι κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο), έτσι ώστε αυτή/αυτός να τελεί υπό ψυχική αρμονία, νοητική διαύγεια και ελευθερία βουλήσεως, και να έχει την αυτοπεποίθηση για να ακολουθεί στη ζωή της/του τα δικά της/του όνειρα και μόνο! (ούτε τα δικά σου, ούτε της/του ΧΧΧΧΧ –του μέλους της άλλης οικογένειας-)
Παράλληλα, εφαρμόζοντας αυτή την τακτική και στο νόμο της Δράσης, δείξε της/του αμέριστη εμπιστοσύνη και αποδέξου αδιαμαρτύρητα και με αγάπη κάθε της/του συμπεριφορά, ακόμα κι αν παροδικά αυτή/αυτός έχει την ανάγκη να παραμένει εχθρική/ός ή απόμακρη/ος από σένα και τον ΧΧΧΧΧ της/του (άλλο μέλος της οικογένειας του ερωτώντος). Μόνο αν ζητήσει μόνη/ος της/του τη γνώμη σας για κάτι, τότε θα της/του την πείτε, χωρίς όμως κανένα ίχνος επιμονής ή ελέγχου, αλλά με απλή ανιδιοτελή αγάπη.

Αυτή η σοφή χρήση του πρωτόκολλου θα αποκαταστήσει σίγουρα τις σχέσεις σας με την/τον (το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος), με την "άλλη πλευρά" είτε να αλλάζει προς το καλύτερο είτε να "τρώει πόρτα" από την/τον ίδια/ο (το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος). (επισημαίνουμε όμως χωρίς εσύ αυτή τη στιγμή να προσκολλάσαι σ' αυτή την πιθανή έκβαση....)
Τέλος, πρέπει να ξέρεις ότι, κανονικά, αν έχεις την απαραίτητη ανιδιοτελή αγάπη και κουράγιο, κανονικά θα πρέπει να "καθαρίζεις" μέσω του πρωτόκολλου και τα ΧΧΧΧΧ (μέλη της άλλης οικογένειας) από κάθε αρνητική επιρροή, γιατί κι αυτοί άνθρωποι είναι που η δική τους ανασφάλεια τους έχεις οδηγήσει σε λάθος δρόμο. Ίσως θα έβρισκες το κουράγιο να το κάνεις, αφού πρώτα θα είχατε βρει με την/τον ΧΧΧΧΧ (το μέλος της οικογένειας του ερωτώντος).
Προφανώς, ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, προσοχή μην το μάθει κανένας! 

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία 

Morphogenesis-system Spiritual Guidance

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης