English

Δυσκολία στην επιλογή προτεραιότητας ανάμεσα στους στόχους


Δυσκολία στην επιλογή προτεραιότητας ανάμεσα στους στόχους 

 

Ερώτηση:

Παράδειγμα: Ανέκαθεν ονειρευόμουν ένα ωραίο σπίτι με συγκεκριμένες προδιαγραφές, πολύ ρεαλιστικές εν τούτοις, κοντά στην Αθήνα, σε ένα προάστιο με καλή θέα. Χρήματα δεν υπάρχουν, αντίθετα χρεωστώ στις τράπεζες. (Τώρα που γράφω την ερώτηση μου φαίνεται αστεία αλλά συνεχίζω): Για να αγοραστεί το οικόπεδο απαιτούνται 300,000 ευρώ. Για να κτισθεί το σπίτι άλλα 250,000. Όμως ΑΥΤΟ είναι το όραμα. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το σπίτι αυτό και σαν χώρο όπου θα συνέρχονται φίλοι και θα διαλογιζόμαστε, συζητάμε κλπ. Να θεωρήσω ότι δεν ειναι
πραγματοποιήσιμο επειδή εγώ δεν το θεωρώ εφικτό; Ή είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις μου; Απαντάει στην ερώτησή μου αυτό που λέτε, «ο στόχος σου μπορεί να ειναι ο,τιδήποτε θελήσεις»;

Άλλο παράδειγμα: Έχω απόλυτη ανάγκη την εργασία μου. Αντιμετωπίζω τον πόλεμο δύο μετόχων της Εταιρείας που μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, με υποβιβάζουν κλπ. Στην δουλειά μου είμαι πολύ καλός, κατά γενική ομολογία. Να θέσω σαν στόχο: Την εύρεση μιας άλλης εργασίας με ανάλογες ή καλύτερες αποδοχές (αφού αυτή δυσκολεύει την εξέλιξή μου) ή την «νίκη μου» στις διαφορές μας; Για αλλαγή της στάσης τους απέναντί μου δεν συζητείται, γιατί όλη η στάση τους πηγάζει από υστεροβουλία. (στο μάθημα αναφέρεται ένα παρόμιο παράδειγμα, αλλά δεν είναι το ίδιο).

Είναι σωστό, πρώτα να κλείσω, μέσω της στοχοθεσίας, τις τρέχουσες πρώτα ανάγκες, (όπως αυτή με την δουλειά μου), και μετά να πάω στα μεγάλα οράματα;
ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΝ ΑΛΛΑΖΑ ΣΤΟΧΟ, ΟΠΩΣ «ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ»;

Γενικά κρίνω ότι πρέπει να δοθούν περισσότερα παραδείγματα και οδηγίες στοχοσύνθεσης. Καταλαβαίνετε: είναι τόσες οι «ανάγκες» και οι ανάγκες των ανθρώπων που πρέπει να έχουμε περισσότερη καθοδήγηση.

Με πραγματικές ευχαριστίες,

ΧΧΧΧΧΧΧΧ

 

 

Απάντηση:

Φίλε ΧΧΧΧΧΧΧ,

Πρόθεση μας είναι να είμαστε δίπλα στους εκπαιδευόμενους όσο γίνεται πιο άμεσα και να μπορέσουμε όσο γίνεται να συνδράμουμε στις ανάγκες που προκύπτουν.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου:
α) Καταρχήν, σχετικά με την πολλαπλότητα των στόχων, στο πρώτο μάθημα ο Δάσκαλος ξεκαθαρίζει για ποιό ενεργειακό λόγο δεν πρέπει, αρχικά τουλάχιστον, να θέτουμε πολλαπλούς στόχους.
β) Από το email σου είναι αντιληπτό ότι πιο άμεσης προτεραιότητας
είναι το θέμα της δουλειάς σου, ενώ το σπίτι είναι στο μυαλό σου κάτι σαν πιο μακροπρόθεσμος στόχος. Αυτό έχει σημασία γιατί όταν κάτι σε «καίει» άμεσα τότε το υποσυνείδητο είναι πιο δεκτικό να κινητοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση (το αντιλαμβάνεται ως κίνδυνο επιβίωσης).
γ) άρα με δεδομένο ότι συζητάμε ως πρώτη προτεραιότητα στοχοθεσίας το θέμα της δουλειάς έχουμε να σου πούμε το εξής:

Κάνεις ένα μικρό λαθάκι που συνήθως το κάνει μεγάλη μερίδα συνειδητών δημιουργών μέχρι να το αντιληφθούν και να το διορθώσουν. Προσπαθείς να σκεφτείς κομμάτι της διαδικασίας μέσω της οποίας θα φτάσεις στον επιθυμητό στόχο. Έτσι ρωτάς «την νίκη μου στις διαφορές μας ή καινούργια δουλειά?». Χωρίς να το καταλάβεις εστιάζεσαι στο πώς θα χτίσεις εσύ τη διαδικασία που θα σε οδηγήσει στο στόχο. (Αυτό έχει να κάνει με το πως είναι εκπαιδευμένος ο λογικός μας νους αλλά πάνω σε αυτό ίσως έχουμε άλλη φορά την ευκαιρία ν' αναφερθούμε).
Ο σωστός τρόπος είναι να θέσεις το στόχο μ' ένα μόνο ερώτημα
στο μυαλό σου και αυτό είναι «Τι θέλω?». Όχι να βρεις εσύ τον τρόπο
(δηλ. νίκη ή καινούργια δουλειά). Η στοχοθεσία σου πρέπει να είναι
«η ιδανική δουλειά για μένα με τα καλύτερα λεφτά κτλ», με ό,τι
θεωρείς εσύ ιδανικό για σένα. Ξαναδιάβασε τη διαδικασία της στοχοθεσίας και δε θα έχεις πρόβλημα να τη φτιάξεις.
Άπαξ και θέσεις το στόχο στη λογική του «τι θέλω» και όχι να βρεις εσύ
τον σωστό τρόπο υλοποίησης, η μαγεία του πράγματος είναι ότι ο στόχος από μόνος του θα σου οργανώσει τη διαδικασία, όχι εσύ. Εσύ απλά θα εκτελείς τα πρακτικά μέρη της διαδικασίας που θα σου παρουσιάζονται. Έτσι βάζοντας με αυτό τον τρόπο το στόχο μπορεί το καλύτερο για σένα να είναι να βρείς άλλη δουλειά, μπορεί να είναι να διαφοροποιηθούν προς το καλύτερο τα πράγματα στην υφιστάμενη δουλειά ή κάποια άλλη καλύτερη και ανώτερη λύση για σένα. Άσε το στόχο να κάνει τη δουλειά,
όχι εσύ. Όταν προσπαθείς να επιβάλλεις λογικά μια λύση που θεωρείς εσύ σωστή περιορίζεις πολύ τη δημιουργία σου. Όπως μου είπες, έχεις μελετήσει αρκετά τη συνειδητή δημιουργία οπότε δε θα έχεις πρόβλημα να αντιληφθείς αυτό που σου λέω.
δ) γι’ αυτό που αναφέρεις για περισσότερα παραδείγματα, είναι το αντικείμενο του δεύτερου επιπέδου που σύντομα πιστεύουμε ότι θα είναι διαθέσιμο.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσει η απάντηση μας.

Φιλικά

Moprhogenesis-system Spiritual Guidance 

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης