English

Δε θα πάρεις ποτέ αυτό που νομίζεις ότι δικαιούσαι από τη ζωή


Πολλοί άνθρωποι ζουν με την ιδέα ότι η ζωή τους «χρωστάει». Ότι τους οφείλει πολλά πράγματα και δεν τους τα δίνει γιατί συμβαίνει κάποιο είδος αδικίας εναντίον τους. Έτσι είναι πικρόχολοι ενάντια στη ζωή (έστω και σαν αφηρημένη έννοια) που είναι άδικη, πικρόχολοι απέναντι σε άλλους ανθρώπους που φαίνεται να έχουν «εύνοια» και τα έχουν καταφέρει, κτλ.

Η άδικη ζωή (και κοινωνία κατ’ επέκταση) που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει που έλεγε και ένα ρητό, για να μη θυμηθούμε και ανάλογης τονικής και ύφους «λαϊκά» άσματα, όπως το «άπονη ζωή» που καλό είναι για την οικονομία της συζήτησης μας να ρίξουμε πάλι μια σύντομη ματιά στους πρώτους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού. Θα μας χρησιμεύσουν στην εμπέδωση του μηνύματος αυτού του κειμένου.

Λέει λοιπόν το άσμα, «Άπονη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη, μας αδίκησες ούτε μια στιγμή δεν ήρθες να μας διώξεις το δάκρυ, μας κυνήγησες, το κρίμα μας βαρύ, μας γέννησες φτωχούς με την καρδιά πικρή γεμάτη στεναγμούς…»

Αλήθεια όταν κάποιος έχει υιοθετήσει τέτοιες πεποιθήσεις, τι είδους πραγματικότητα φαντάζεστε ότι δημιουργεί; Ποια εκδοχή της πραγματικότητας επιλέγει, έστω και ασυνείδητα; Φυσικά μια εκδοχή που είναι συμβατή με τις αντίστοιχες πεποιθήσεις του. Και αφού θα βλέπει στη συνέχεια αυτήν την εκδοχή της πραγματικότητας να έχει εκδηλωθεί στην εξωτερική του πραγματικότητα θα πείθεται ολοένα και περισσότερο ότι αυτό που πιστεύει είναι σωστό δηλαδή ότι η ζωή είναι άδικη! Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή που δεν σπάει εύκολα και οι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι όπως τα μικρά ποντίκια στο κλουβί γυρίζουν πάνω στη ρόδα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι μια καλή. Ποτέ στη ζωή δεν θα πάρουμε αυτά που νομίζουμε ότι δικαιούμαστε ή νομίζουμε ότι αξίζουμε ή ότι μας χρωστάει η ζωή γιατί πολύ απλά Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ. Ναι καλά διαβάσατε η ζωή (ή αλλιώς Σύμπαν από την ενεργειακή-δονητική άποψη) είναι δίκαιη και μας δίνει πάντοτε αυτό με το οποίο την εντυπώνουμε ενεργειακά (συναισθηματικά).

Το Σύμπαν δεν μπορεί να μας προσφέρει κάτι που είναι έξω από την κυρίαρχη δόνηση μας.  Όταν το Σύμπαν απαντάει στις προσευχές και εκκλήσεις μας, όταν δηλαδή «ανταποκρίνεται», μας ανταποκρίνεται με το καλύτερο πράγμα, την καλύτερη εκδοχή, με δεδομένο όμως το επίπεδο της δόνησης μας. Μας δίνει το καλύτερο που αντιστοιχεί στην τρέχουσα δόνηση μας και όχι αυτό που διανοητικά θεωρούμε ιδεατό αλλά δεν είμαστε σε δονητική ευθυγράμμιση μαζί του. Δηλαδή η εστίαση μας δεν είναι σε αυτό και άρα δεν επιβεβαιώνεται και συναισθηματικά-δονητικά, πχ με συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού, κτλ.

Στην ουσία μπορούμε να «ψωνίσουμε» από το Σύμπαν μόνο από το «ράφι» που φτάνουμε με τη δόνηση μας. Τα καλά και ιδεατά πράγματα που θέλουμε αλλά δεν τα φτάνουμε, είναι θέμα δόνησης-εστίασης. Χρειάζεται να σηκωθούμε δονητικά, να «ψηλώσουμε» λίγο ακόμη, εάν θέλουμε να τα υποδεχτούμε στη ζωή μας.

Εμείς όμως δεν το αποδεχόμαστε αυτό και λέμε, «όχι Σύμπαν (ζωή), δεν είναι σωστό αυτό που μας έστειλες, δεν είναι αυτό το ιδεατό μας, μας έχεις αδικήσει....»

Τι συμβαίνει εδώ; Μήπως το Σύμπαν έκανε λάθος; Φυσικά και όχι, σέβεται απόλυτα την ελεύθερη μας βούληση (δόνηση) και τις δονητικές επιλογές μας και όχι τις διανοητικές, αυτές δηλαδή που νομίζουμε ή λέμε με τα λόγια ότι θέλουμε αλλά δεν τις υποστηρίζουμε δονητικά (συναισθηματικά).

Γι’ αυτό, εάν αληθινά θέλουμε ν’ αλλάξουμε και ν’ αποκτήσουμε δονητική πρόσβαση σε όλα τα καλά που θέλουμε, πρέπει αρχικά να κάνουμε «ειρήνη» με το που βρισκόμαστε δονητικά αυτή τη στιγμή, ν' αποδεχτούμε το συγκεκριμένο μας σημείο. Αυτό δεν σημαίνει να εγκαταλείψουμε αυτό που θέλουμε, τα όνειρα και τις επιθυμίες μας αλλά να μην μας παίρνει από κάτω. Να μην τα βάζουμε με τον εαυτό μας αλλά αντικειμενικά και έντιμα να αναγνωρίσουμε που είμαστε δονητικά και σιγά σιγά αλλά σταθερά να επιμείνουμε στην ανύψωση της δόνησης μας. Να μη δίνουμε τόση μεγάλη προσοχή σε αυτό που λαμβάνουμε προς το παρόν στο φυσικό πεδίο, στην εξωτερική μας πραγματικότητα. Δηλαδή στην εκδοχή της πραγματικότητας που ήδη έχει εμφανιστεί στη ζωή μας, η οποία φυσικά εμφανίζεται ή εμφανίστηκε γιατί είναι/ήταν το αποτέλεσμα της προηγούμενης δόνησης μας. Το οτιδήποτε στη ζωή μας εμφανίστηκε γιατί το «καλέσαμε» δονητικά, έστω και ασυνείδητα ή εν αγνοία μας. Τώρα όμως ξέρουμε καλύτερα και μπορούμε ν’ αρχίσουμε να δίνουμε δονητική προσοχή σε αυτό που θέλουμε και όχι σε αυτό που δε θέλουμε.

Το Σύμπαν (δηλαδή η ίδια η ζωή) είναι σαν να μας λέει: «σου δίνω πάντοτε, μόνο αυτό στο οποίο έχεις πρόσβαση δονητικά και όχι αυτό που ζητάς (ονομαστικά) ή αληθινά αξίζεις σαν άνθρωπος».

Σκεφτείτε το και αλλιώς. Κάθε άνθρωπος αξίζει γιατί είναι δημιούργημα του Θεού. Άρα δεν τίθεται θέμα αξίας, δεν τίθεται θέμα ν’ αξίζει κάποιος άνθρωπος περισσότερο από κάποιον άλλον ή λιγότερο. Γιατί όμως δεν παίρνουν όλοι αυτό που αξίζουν σαν παιδιά του Θεού; Γιατί πολύ απλά έχουμε ελεύθερη βούληση και την εξασκούμε (δονητικά έστω και εν αγνοία μας) και έτσι επιλέγουμε/επιτρέπουμε τι θα λάβουμε στην ζωή μας, σε ποιά εκδοχή της πραγματικότητας θα ζήσουμε.

 

Το τηλεφώνημα στο Θεό

Λένε ότι η προσευχή είναι όταν ο άνθρωπος τηλεφωνεί στο Θεό, ενώ η έμπνευση (διαίσθηση) είναι όταν ο Θεός τηλεφωνεί στον άνθρωπο.

Η παραπάνω φράση είναι μια ωραία παρομοίωση της επικοινωνίας μας με το Θεό. Μόνο που για να συμβεί αυτή η επικοινωνία πρέπει να γίνει σε πολύ συγκεκριμένη γραμμή. Δεν γίνεται η επικοινωνία σε οποιαδήποτε γραμμή (δόνηση). Είναι όπως σε κάτι ταινίες που δείχνουν να υπάρχει ένα κόκκινο ή πορτοκαλί τηλέφωνο που είναι μόνο για απευθείας επικοινωνία με το τον πρόεδρο αρχηγό του κράτους ή μεταξύ ηγετών μεγάλων δυνάμεων. Υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή που είναι πάντοτε διαθέσιμη για απευθείας επικοινωνία, συνήθως για περιπτώσεις «εκτάκτου ανάγκης».

Για να είναι επιτυχημένη η τηλεφωνική μας κλήση στο Θεό (μέσω προσευχής ή οποιαδήποτε άλλου πνευματικού μέσου γίνεται η χρήση) αλλά και να λάβουμε απάντηση από το Θεό, πρέπει να έχουμε διαθέσιμη μια τέτοια γραμμή αποκλειστικής επικοινωνίας, όπως αυτή που περιγράφηκε παραπάνω. Μόνο που αυτή η γραμμή δεν αφορά την ανθρώπινη τεχνολογία τηλεπικοινωνιών και τα διάφορα κόκκινα ή πορτοκαλί τηλέφωνα αλλά αφορά τη δόνηση μας. Μόνο στην υψηλή συχνότητα της αγάπης, της χαράς και της γαλήνης έχουμε πρόσβαση απευθείας στο Θεό, ενώ μόνο στην ίδια συχνότητα μπορούμε να λάβουμε την καθοδήγηση Του (έμπνευση). Διαφορετικά, στη χαμηλή συχνότητα πχ του γήινου μάτριξ χανόμαστε μέσα στο θόρυβο αυτών των χαμηλών συχνοτήτων και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τίποτα. Αντίθετα δεχόμαστε συνεχώς κακόβουλες επιρροές που μας γεμίζουν φόβο και μας φθείρουν ψυχικά.

Και ξέρετε σε αυτήν την «αποκλειστική» γραμμή επικοινωνίας με το Θεό, την υψηλής δόνησης αποκλειστική γραμμή συμβαίνει κάτι «μαγικό». Είναι τότε που ο Θεός αναλαμβάνει και μας «υποβάλλει» (εμπνέει) τον καλύτερο τρόπο να προσευχηθούμε, μας «ψιθυρίζει» τις καλύτερες επιθυμίες που πάντα προόριζε για εμάς και θα έπρεπε να έχουμε αδιάλειπτα. Επιθυμίες που είναι πέρα και από τα πιο τρελά μας όνειρα, φυσικά μας εμπνέει και τον πιο εύκολο και αρμονικό τρόπο για να συμβούν τα πράγματα. Μας υποβάλλει επίσης τις σκέψεις, σκέψεις ανώτερες, χαρούμενες και αγαθές στη φύση τους. Σταματάει την κακοποίηση που δεχόμασταν από τον εσωτερικό μας κριτή και καθοδηγεί τη φαντασία μας σε ωραίες  εικόνες. Συμβαίνει κυριολεκτικά μια «μαγεία» σε αυτό το επίπεδο επικοινωνίας. Είναι σαν το «πάρτυ» να μην τελειώνει ποτέ, ένα ατελείωτο πανηγύρι που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια παρά μόνο μπορεί κάποιος αληθινά να καταλάβει τι λέμε όταν ο ίδιος έχει προσωπικά αυτήν την εμπειρία! 

Γι’ αυτό η παραίνεση μας είναι μην χάνετε το χρόνο σας με απλές διανοητικές προσπάθειες, θεωρίες, διδασκαλίες, κτλ. Όσο όλα αυτά κινούνται στο χαμηλό δονητικό επίπεδο μην περιμένετε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα. Απλά θ’  ανακυκλώνεστε στα ίδια πράγματα, ίσως με διαφορετική μορφή από κατάσταση σε κατάσταση. Σας προτρέπουμε να ενδιαφερθείτε μόνο για τη δόνηση σας, πως θα την ανυψώσετε και πως θα την κρατήσετε εκεί και όλα τ’ άλλα θα τακτοποιηθούν σαν από μόνα τους. 

Και όπως λέμε πάντα, δεν σας ζητάμε να μας πιστέψετε θεωρητικά αλλά να γίνετε εσείς οι ίδιοι οι πειραματιστές και το πείραμα. Μόνο έτσι θα ξέρετε από πρώτο χέρι και σίγουρα τι ισχύει. Μόνο αυτήν πρέπει να είναι η απόδειξη, η ίδια σας η ζωή! Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Η ζωή (Σύμπαν) πάντως σας περιμένει!

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης