English

Ενεργοποίηση του κέντρου του λαιμού


Ενεργοποίηση του κέντρου του λαιμού. Καμπαλά και το ελληνικό Δέντρο της Ζωής

Ερώτηση:

Εχω ολοκληρώσει μία πρώτη μελέτη του πρώτου και του δεύτερου μαθήματος και έχω ξεκινήσει σιγά-σιγά με τις τεχνικές. Θα ήθελα όμως να σας πω και να σας ρωτήσω τα εξής:
Έχω υπόψιν μου από την Εσωτερική Ψυχολογία Τόμος ΙΙ. του Διδασκάλου μου Θιβετανού (μέσα από τα  βιβλία της Α. Μπέιλυ) ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στις ασθένειες και τα προβλήματα των Μαθητών και των Μυστικιστών και έχω διαβάσει για τα διάφορα προβλήματα που πηγάζουν από την αφύπνιση και την διέγερση των κέντρων. Θα ήθελα λοιπόν να μάθω κατά πόσον ο μαθητής που παίρνει την συγκεκριμένη Διδασκαλία του Ελληνα Διδασκάλου μέσω
υμών και που αρχίζει να κάνει την πρακτική ενεργοποίησης του κέντρου Λαιμού, διατρέχει κάποιον κίνδυνο ή όχι.
Αυτό δεν το ρωτώ μόνον για τον εαυτό μου αλλά θέλοντας να είμαι ήσυχη και για μία φίλη μου, στην οποία συνέστησα εμφατικά (όπως λέτε κι εσείς) την Διδασκαλία του Ελληνα Διδασκάλου, την ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλά δυστυχώς πάσχει από καρκίνο μαστού και θάθελα να διασφαλίσω ότι τίποτα δεν θα την βλάψει.
Επίσης ως μαθήτριά σας, ζητώ την άποψή σας για την φιλοσοφία ιδεολογία της Καμπαλά.
Κλείνοντας αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι η Διδασκαλία αλλά και ο τρόπος μέσω κομπιούτερ που δίδεται, για μένα είναι καταπληκτική, απολύτως συμβατή με τις αναζητήσεις μου και την ενέργειά μου. Γι’ αυτό και σας ευχαριστώ θερμά. Βρίσκω εξαιρετική την πρωτοβουλία σας
και θα πρέπει να γίνει από όλους εμάς δεκτή με ευγνωμοσύνη.

Να είστε πάντα καλά.
Εν αναμονή της απαντήσεώς σας,

Με Φως, Δύναμη και Χαρά, 

 

Απάντηση:

Αγαπητή ΧΧΧΧΧΧΧΧ,

Χαιρόμαστε που προχωράς την μελέτη σου στο Μορφογένεσις.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου:
Η ενεργοποίηση του κέντρου του λαιμού δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο εφόσον γίνεται ακριβώς όπως περιγράφεται στο μάθημα, με τη χρονική διάρκεια που συστήνεται και όχι παραπάνω.
Σχετικά με τη φίλη σου ισχύει το ίδιο, με την ξεκάθαρη όμως επισήμανση ότι σε καμία περίπτωση αυτές οι τεχνικές δεν υποκαθιστούν την κύρια θεραπευτική αγωγή που της έχουν συστήσει οι θεράποντες ιατροί της. Συστήνονται μόνο επικουρικά.
Με το ίδιο τρόπο η φίλη σου μπορεί να βοηθηθεί και με το πρωτόκολλο του Μορφογένεσις που δίνεται στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσης (5ο μάθημα) είτε εκτελεσμένο από εσένα είτε από την ίδια τη φίλη σου, πάντοτε όμως υποβοηθητικά στην κύρια θεραπευτική της αγωγή που ακολουθεί από τους γιατρούς της.
Σχετικά με την Καμπαλά, είναι η εβραϊκή εκδοχή του Δέντρου της Ζωής
που είναι αρχαία ελληνική πνευματική παράδοση και ανάγεται πολλές
χιλιάδες χρόνια πίσω. Σίγουρα, επιβεβαιωμένα, υπάρχει μεταβίβαση (προφορική) της μαθητείας του ελληνικού δέντρου της ζωής για πάνω από 2.000 χρόνια, με τόπο προέλευσης την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η παράδοση όμως θέλει αυτή η διδασκαλία του δέντρου της ζωής να ανάγεται πολύ παλαιότερα, ίσως ακόμη και στην εποχή του Ερμή του Τρισμέγιστου (ο οποίος το πιο πιθανόν είναι ότι υπήρξε το 9.000 πχ, κατά άλλους ακόμη παλαιότερα) και είναι συνδεδεμένη με τα ερμητικά κείμενα. Η παράδοση επίσης υποστηρίζει  ότι μεγάλες προσωπικότητες της αρχαιότητας ήταν φορείς της διδασκαλίας του δέντρου της ζωής, όπως ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, ο Ερμογένης, ο Πυθαγόρας, ο Πρόκλος, ο Πλωτίνος, ο Ιάμβλιχος, οι Γνωστικοί κ.α.
Το Μορφογένεσις είναι κομμάτι της πνευματικής διδασκαλίας των «Δυνάμεων του Φωτός», που ένα σημαντικό της μέρος περιλαμβάνει το ελληνικό δέντρο της ζωής. Η εκδοχή της Καμπαλά, ναι, έχει αρκετές και ουσιώδεις διαφορές με το ελληνικό δέντρο της ζωής που όπως καταλαβαίνεις από μόνο του είναι μεγάλο σε έκταση θέμα και δεν μπορούμε να σου το αναπτύξουμε μέσα από ένα email.
Για να σου δώσω μια μόνο μικρή φανερή ένδειξη, είναι ότι το εβραϊκό
δέντρο έχει 10 σφαίρες ενώ οι φανερές σφαίρες του ελληνικού δέντρου είναι 11. Και κατά σύμπτωση, ξέρεις ποιά σφαίρα παραλείπει το εβραϊκό; Αυτή του λαιμού για την οποία αρχικά ρωτάς στο email σου. Καμιά φορά βλέπεις οι συμπτώσεις είναι περίεργες και ενδιαφέρουσες.

Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη φίλη σου με το θέμα της με τον καρκίνο,
όπως και σ' εσένα καλή συνέχεια στο Μορφογένεσις.

Είμαστε στη διάθεση σου για ό,τι χρειαστείς.

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης