English

Γιατί όσα σου έχουν πει για το Νόμο της Έλξης δεν είναι αρκετά


302

Γιατί όσα σου έχουν πει ή έχεις διαβάσει

για το Νόμο της Έλξης δεν είναι αρκετά


Οι κρυφοί παράγοντες που επηρεάζουν τη συνειδητή δημιουργία και που αν δεν τους γνωρίζεις δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην πολύ απλοϊκή του διατύπωση ο Νόμος της έλξης ορίζει ότι, ανάλογα με το είδος των δονήσεων που εκπέμπεις, έλκεις και τις αναλόγου είδους δονήσεων εμπειρίες, πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα.

Το πρακτικό συμπέρασμα αυτής της απλοϊκής διατύπωσης είναι ότι εάν σκεφτείς και νιώσεις έντονα αυτό που θέλεις, θα το έχεις και, κυρίως, ότι με αυτή τη «συνταγή» μπορείς να έχεις ό,τι θέλεις.

Μόνο που στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και αυτό το έχουν διαπιστώσει πολλοί που έχουν εντρυφήσει στο νόμο της έλξης χωρίς αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος της επιτυχίας που δεν σημειώνουν, αλλά η άγνοια του τι δεν δουλεύει σωστά έτσι ώστε να το διορθώσουν. Κανείς δεν τους εξήγησε ότι ο νόμος της έλξης σ’ αυτή την απλουστευμένη του διατύπωση και εφαρμογή απλά δεν είναι αρκετός. Ας δούμε αναλυτικά το γιατί:

Φιλική Προειδοποίηση: Οι πληροφορίες του κειμένου που ακολουθεί είναι πιθανόν, αρχικά, να απογοητεύσουν συναισθηματικά κάποιους αλλά αυτό γίνεται με πολύ αγνή πρόθεση και συνειδητή σκοπιμότητα. Στη συνέχεια, η μοναδική Γνώση του Μορφογένεσις θα προσφέρει σε όλους αυτούς τους αρχικά «απογοητευμένους» μια πολύ ανεκτίμητη υπηρεσία. Θα τους επιτρέψει να ξεφύγουν από το ρηχό και χωρίς μεγάλη αποτελεσματικότητα επίπεδο στο οποίο εφαρμόζεται ο νόμος της έλξης από τους αδαείς και πρωτάρηδες και να κατακτήσουν ένα επίπεδο γνώσης και ικανότητας που θα τους εξασφαλίσει πρωτόγνωρη προσωπική επιτυχία, ικανοποίηση και πληρότητα.

 

Το Ανώτερο Κοσμικό Σχέδιο της πνευματικής εξέλιξης των ψυχών

Ο γήινος κόσμος που ζούμε είναι ένας καρμικός κόσμος (αποτέλεσμα, δηλαδή, του καρμικού παρελθόντος της Γης αλλά και των ψυχών που την κατοικούν) και από πνευματική σκοπιά αποτελεί ένα είδος «σχολείου» όπου όλες οι ψυχές έρχονται για να εκπαιδευτούν σε συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την πνευματική τους εξέλιξη.

Έρχονται για να αποκτήσουν συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες προκειμένου να περάσουν επιτυχώς στο επόμενο στάδιο της εξελικτικής τους διαδικασίας, όπου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ανώτερο Κοσμικό Σχέδιο σε αποστολές υψηλότερου πνευματικού χαρακτήρα. 

Εάν μια ψυχή δεν εκπαιδευτεί σ’ αυτά που πρέπει να κατακτήσει στο γήϊνο κόσμο, δεν θα αποφοιτήσει από αυτό το «σχολείο» και όχι μόνο δεν θα προαχθεί σε ανώτερο εξελικτικά επίπεδο αλλά, εάν κάνει κακή χρήση των δυνατοτήτων που της δόθηκαν στη διάρκεια της γήινης ζωής της, είναι δυνατόν και να υποβιβασθεί σε κατώτερο καρμικό περιβάλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από αυτή τη σκοπιά, ο νόμος της έλξης προσφέρεται ως ένα σημαντικό εργαλείο που έχει δοθεί στους μαθητές του γήινου σχολείου (δηλαδή το ανθρώπινο είδος) για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες γι’ αυτούς καλές εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες που θα διευκολύνουν την εκπαίδευσή τους. Πρέπει λοιπόν να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι ο νόμος της έλξης είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κορυφαίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ και όχι ως το «μαγικό τζίνι» που θα σου δώσει άνευ όρων τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι θέλεις μέσα στο γήινο κόσμο όπως εσφαλμένα θέλουν να πιστεύουν οι αρχάριοι στο νόμο της έλξης.

Σ’ αυτό υπάρχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα, γιατί η ανώτερη

εκπαιδευτική αρχή που ισχύει στο γήινο σχολείο είναι ότι «οι υπερβολικά καλές συνθήκες αλλά και οι υπερβολικά άσχημες συνθήκες είναι διαβρωτικές για την ψυχή».

Γίνονται εμπόδια που καθυστερούν και σε πολλές περιπτώσεις ματαιώνουν ακόμα και οριστικά την εξέλιξη μιας ψυχής. Γι’ αυτό κάθε εργαλείο επίτευξης και συνειδητής δημιουργίας (όπως ο νόμος της έλξης) πρέπει να χρησιμοποιηθεί με ανώτερη πνευματική επίγνωση και επιδεξιότητα προς όφελος της εξέλιξης της ψυχής, αποφεύγοντας την ενστικτώδη τάση της κατώτερης προσωπικότητας για υπερβολή (μέσω της απληστίας και γενικά μέσω της προσκόλλησης στην υπερβολική συσσώρευση σε οτιδήποτε της προσφέρει ηδονή).

Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, σε πλανητικό επίπεδο το εργαλείο του νόμου της έλξης φαίνεται να χρειάζεται περισσότερο να χρησιμοποιηθεί για να ανατραπούν οι άσχημες συνθήκες που διαμορφώνονται για την πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη σε επίπεδο οικολογικό, οικονομικό, ασφάλειας και ειρήνης (βλέπε κείμενο-κλειδί 8.000 χειριστές).

Ακόμα όμως και εάν κάποιος δεν τα δέχεται όλα αυτά και επιμένει να έχει μια απόλυτα υλιστική ή ωφελιμιστική νοοτροπία του τύπου «εμένα δε μ’ ενδιαφέρει η πνευματική προέκταση του νόμου της έλξης αλλά θέλω μόνο να τον χρησιμοποιώ ως μέσο για την επίτευξη υλικών στόχων…» υπάρχει πάλι πρόβλημα, γιατί η ουσία δεν είναι τι μας αρέσει και τι πιστεύουμε με κριτήριο την περιορισμένη μας γνώση, αλλά τι πραγματικά ισχύει. Δηλαδή η αλήθεια δεν εξαρτάται από τι πιστεύει κάποιος ή όχι. Ο καρμικός κόσμος του γήϊνου σχολείου είναι κάτι που έχει δημιουργηθεί από ανώτερες νομοτέλειες που ελέγχουν το γήινο πεδίο, οπότε το τι αρέσει σε κάποιον ή το τι πιστεύει δεν μπορεί να καταλύσει αυτές τις νομοτέλειες παρά μόνο να του δημιουργήσει σοβαρά εμπόδια εάν στην άγνοια του τις αψηφήσει και στην πραγματικότητα προσπαθεί ενάντια σε αυτές χωρίς να το ξέρει. Άλλωστε, ό,τι δημιουργούμε στη ζωή μας εκφράζει και εξαρτάται άμεσα από την εσωτερική μας ποιότητα. Στην ουσία αυτό που δημιουργούμε κάθε φορά είναι αυτό που πράγματι είμαστε! Έτσι, ο εξελικτικά κατώτερος άνθρωπος, ακόμα κι αν καταφέρει να ενεργοποιήσει προς όφελός του το νόμο της έλξης, θα υλοποιήσει κατώτερης ποιότητας καταστάσεις και στόχους που θα σταθούν σοβαρό καρμικό εμπόδιο στην περαιτέρω εξέλιξή του.

 

Οι καρμικοί περιορισμοί

Tο κάρμα είναι ένας πρώτος και πολύ σοβαρός παράγοντας, που υπερβαίνει το νόμο της έλξης και καθιστά συχνά δύσκολη την εφαρμογή του.

Εάν, για παράδειγμα, η καρμική τάση κάποιου ήταν να έχει γεννηθεί σε κάποια χώρα όπου διεξάγεται πόλεμος, το συλλογικό κάρμα μέσα στο οποίο ζει υπερβαίνει την ατομική χρήση του νόμου της έλξης. Έτσι, είναι μάλλον αδύνατο (ή σχεδόν αδύνατον) να θέσει ως ατομικό του στόχο να δημιουργήσει π.χ. μια επιτυχημένη τουριστική επιχείρηση στο μέρος όπου διεξάγεται ο πόλεμος, με τη βοήθεια του νόμου της έλξης, όσο κι αν το θέλει ή το σκέφτεται έντονα.  Παρόμοια, οι τυχόν αρνητικές διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν αναπόφευκτα τις επιμέρους προσπάθειες των κρατών, πόσο μάλλον των πολιτών ενός κράτους. Έτσι, το πλανητικό κάρμα υπερβαίνει το εθνικό κάρμα, το οποίο υπερβαίνει με τη σειρά του το ατομικό στα πλαίσια του οποίου κάποιος προσπαθεί να εφαρμόσει προσωπικά το νόμο της έλξης.

Πρέπει λοιπόν να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι ο νόμος της έλξης μπορεί να έχει θετική ατομική εφαρμογή μόνο όταν είναι θετικά ευθυγραμμισμένα το ατομικό κάρμα, το εθνικό κάρμα και το πλανητικό κάρμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νόμος της έλξης είχε ιδιαίτερη απήχηση και λειτουργικότητα στο δυτικό κόσμο, ο οποίος μέχρι σήμερα βίωνε εν γένει καλές εξωτερικές συνθήκες, τόσο σε εθνικό όσο και πλανητικό επίπεδο (δες κείμενο-κλειδί Μετά το 2012). Έτσι υπήρξαν σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη σε κάποιο αυξημένο βαθμό εξασφαλισμένες οι «εθνικές» και «πλανητικές» προϋποθέσεις (καλές εξωτερικές συνθήκες) για να χρησιμοποιηθεί ο νόμος της έλξης με μεγαλύτερη επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο.

303

Αυτό πλέον έχει αποτυπωθεί με τον πιο δραματικό τρόπο με το τραγικό συμβάν του σεισμού στην Ιαπωνία και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκοσίμα.

Πως μπορεί να πει κάποιος που ζει στην Ιαπωνία αυτή τη στιγμή ότι εγώ χρησιμοποιώ το νόμο της έλξης για ατομική μου χρήση για να πετύχω τους στόχους που θέλω στη ζωή μου και δεν  με ενδιαφέρει τι γίνεται τριγύρω μου θα τα τακτοποιήσει ο νόμος της έλξης από μόνος του,

όπως θέλουν να πιστεύουν όσοι κατάλαβαν το νόμο της έλξης στην απλοϊκή του μορφή ή τους παρουσιάστηκε σε αυτή τη μορφή για λόγους μάρκετινγκ και όχι σαν ένα κομμάτι της ευρύτερης συμπαντικής νομοτέλειας όπως σας το εξηγούμε και σας το παρουσιάζουμε μέσω του Μορφογένεσις.

Και αυτό το τραγικό συμβάν στην Ιαπωνία ξεπερνάει τα όρια του εθνικού κάρμα και φαίνεται να πυροδοτεί μερικώς και το πλανητικό κάρμα.

Η μόλυνση πλέον από τη ραδιενέργεια δε γνωρίζει εθνικά σύνορα και επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες. Δυστυχώς σύμφωνα με την υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας (Nisa), η ραδιενέργεια που διέρρευσε στην ατμόσφαιρα υπολογίζεται σε 770.000 τεραμπεκερέλ, έναντι 370.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Κατά συνέπεια η μόλυνση της περιοχής είναι κατά πολύ μεγαλύτερη (υπερδιπλάσια) απ’ ότι είχε αρχικά υπολογιστεί. Ήδη παρατηρήθηκαν πολύ αυξημένες τιμές ραδιενέργειας και σε άλλες χώρες ακόμη και στις  ΗΠΑ. Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργεια στις ΗΠΑ έκαναν κάποιους να μιλούν ότι είναι σαν η Ιαπωνία μέσα από την καταστροφή της ταυτόχρονα να ανταποδίδει και τον καρμικό της λογαριασμό προς τις ΗΠΑ για την καταστροφή που υπέστη από τις ατομικές βόμβες του β παγκοσμίου πολέμου.

Το μέγεθος της καταστροφής ακόμη και σήμερα (2012) δεν έχει υπολογιστεί! Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δηλώσεις του Ιάπωνα καθηγητή Hiroaki Koide, ειδικό στους πυρηνικούς αντιδραστήρες επίκουρο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Κιότο στο πυρηνικό ερευνητικό ινστιτούτο, στις 4 Μαΐου του 2012. Ο καθηγητής δήλωσε: «Αυτό που μας περιμένει είναι ένας μακρύς αγώνας να βρούμε ένα τρόπο να περιστοιχίσουμε και να καλύψουμε όλο αυτό το μεγάλο ποσό της ραδιενέργειας. Αυτό είναι κάτι το οποίο η ανθρωπότητα ως σύνολο δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχουμε ιδέα ούτε ο ίδιος γνωρίζω τι πρόκειται να συμβεί. Είναι σίγουρο ότι θα είμαστε αναγκασμένοι να πολεμήσουμε τη ραδιενέργεια για τις επόμενες δεκαετίες ή εκατοντάδες χρόνια!». 

Είναι εντυπωσιακά και πολύ ανησυχητικά αυτά που είπε ο καθηγητής. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μιλάει μόνο για την Ιαπωνία αλλά για την ανθρωπότητα όλη. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόλυνση δεν είναι θέμα μόνο της Ιαπωνίας καθώς όπως αναφέραμε ταυτόχρονα στην μόλυνση σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό εμπλέκονται πολλές χώρες.

Φυσικά στο σύγχρονο μάρκετινγκ αλλά και σε πολλές κυβερνήσεις δεν συμφέρει να υπάρχει η επίγνωση και η συνεχής μνήμη του μεγέθους της μόλυνσης που έχει προκληθεί (γιατί θα τους ζητηθούν ευθύνες και θα φανεί η αδυναμία τους μπροστά σε τέτοιου είδους καταστάσεις να προσφέρουν πραγματική ασφάλεια στους πολίτες) και φροντίζουν με δεξιοτεχνικό τρόπο να στρέψουν την προσοχή αλλού  και να επιστρέψει η πλειοψηφία των ανθρώπων στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας τους και σ’ ένα είδους «αμνησίας». Πλέον δεν γίνεται καμιά αναφορά στις συνέπειες του ατυχήματος ενώ στην πραγματικότητα η μόλυνση είναι ένα θέμα που είναι επίκαιρο κάθε ημέρα και θα έπρεπε να υπάρχουν συνεχείς μετρήσεις (αυτές γίνονται αλλά δεν ανακοινώνονται στο ευρύ κοινό) και ανακοινώσεις για το τι πρέπει να γίνει. 

Καταλαβαίνετε τι είδους καταστάσεις έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή και ότι το παιχνίδι έχει «χοντρύνει»; Πρέπει άμεσα να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον έχουμε ξεκάθαρη κατάσταση ενεργοποίησης πλανητικού κάρμα. 

Το πρακτικό συμπέρασμα είναι πλέον με την ενεργοποίηση του πλανητικού κάρμα το εθνικό και κυρίως το ατομικό κάρμα περνάνε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα (σαν υποσύνολα του πλανητικού κάρμα). Το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση του νόμου της έλξης. Εάν πχ η Καλιφόρνια ή το Χονγκ Κόνγκ  (τυχαία αναφέρω αυτές τις περιοχές) μολυνθούν από ραδιενέργεια, όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να έχουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών τους ίδιους στόχους (χρησιμοποιώντας το νόμο της έλξης) που είχαν πριν το ατύχημα και ζούσαν στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας τους και πολλοί συνεχίζουν να ζουν μέσα στην εσφαλμένη άγνοια τους (αφού η ραδιενέργεια είναι «αόρατη» για αυτούς είναι σαν να μην υπάρχει). Το ίδιο όμως ισχύει για όλους μας στον πλανήτη, γιατί απλά τα προβλήματα αυτού του είδους δεν έχουν σύνορα ούτε χρειάζονται διαβατήρια και βίζες για να σε επισκεφτούν. Είναι πλανητικά και αφορούν όλους μας και ο μόνος τρόπος θεραπείας τους είναι η αφύπνιση όσων το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων παγκόσμια για συνεργασία και αλληλεγγύη.

Πλέον όπως καταλαβαίνετε και καθώς πηγαίνουμε  προς το έτος 2012 (ή βρισκόμαστε ήδη για όσους διαβάσουν το κείμενο αργότερα) το πλανητικό κάρμα θα είναι το κυρίαρχο και θα καθορίσει τις εξελίξεις τόσο σε πλανητικό όσο και σε εθνικό και ατομικό επίπεδο (δες κείμενο-κλειδί Μετά το 2012). Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την κρίση χρέους που έχει ξεσπάσει στην Ευρωζώνη αλλά και τις ΗΠΑ μετά και την υποβάθμιση τους από τους οίκους αξιολόγησης (καλοκαίρι 2011). Και η κρίση αφορά πολύ σοβαρά και την Κίνα και την Ιαπωνία καθώς αποτελούν από τις μεγαλύτερους πιστωτές των ΗΠΑ μέσω των επενδύσεων τους σε αμερικανικά ομόλογα αλλά και σε ομόλογα ευρωπαϊκών κρατών σε μικρότερο βαθμό. Πλέον μιλάμε για παγκόσμια κρίση χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι άλλη μια ξεκάθαρη περίπτωση αφύπνισης πλανητικού κάρμα. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις πολεμικές συγκρούσεις και αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στη βόρεια Αφρική και τον αραβικό κόσμο αλλά ακόμη και τα κινήματα αγανακτισμένων πολιτών που έχουν δημιουργηθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες του αναπτυγμένου δυτικού κόσμου. Το πλανητικό κάρμα είναι σαφές ότι είναι σε θέση οδηγού των εξελίξεων και  για το νόμο της έλξης και την εφαρμογή του σε ατομικό επίπεδο ισχύουν πάλι, ακριβώς ότι αναφέραμε παραπάνω δηλαδή ότι περνάει σε τρίτη μοίρα σχέση με το πλανητικό και το εθνικό κάρμα. Ο νόμος της έλξης στην αυθεντική του ουσία και έκφραση είναι ένα εργαλείο υψηλότερης πνευματικότητας και η σωστή και πλήρης κατανόηση του αλλά και η επιδέξια χρήση του προϋποθέτει οπωσδήποτε κάποιο ελάχιστο επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης και πνευματικής εξέλιξης. Δεν είναι ακριβώς αυτό που αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι. Ο νόμος της έλξης δεν μπορεί να κατανοηθεί από το επίπεδο της κατώτερης προσωπικότητας και του γραμμικού εγωϊκού νού που ζει στην άγνοια, το φόβο και τη σύγκρουση. Αυτό που οι περισσότεροι εσφαλμένα αντιλαμβάνονται ως νόμο της έλξης είναι μια απλή γραμμική σχέση αιτίας και αποτελέσματος που εξελίσσεται στον τρισδιάστατο φυσικό μας κόσμο και αποτελεί μόνο μια όψη του νόμου του έλξης και όχι ολόκληρη την λειτουργία του νόμου (εάν ο νόμος της έλξης ήταν μόνο η σχέση αιτίας-αποτελέσματος ο κόσμος μας θα έπρεπε να είχε καταστραφεί ήδη με βάση τις «αιτίες» που δημιουργούμε συλλογικά αλλά αυτό δεν ισχύει όπως θα εξηγήσουμε και παρακάτω στις ανώτερες νομοτέλειες). Ο νόμος της έλξης υπερβαίνει κατά πολύ την απλή σχέση αιτίας και αποτελέσματος και αποτελεί την ουσία της ανώτερης πνευματικής αγάπης που ενώνει και συνδέει τα πάντα. Και η βάση κάθε επιτυχούς δημιουργίας είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο εξαρτάται από την επίτευξη-βίωση αυτής της ενότητας. Για να γίνει όμως αυτό πρακτικά κατανοητό απαιτείται όπως είπαμε ένα ελάχιστο επίπεδο ατομικής και πνευματικής εξέλιξης και δεν μπορεί δυστυχώς να κατανοηθεί μόνο νοητικά (γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το Μορφογένεσις εκτός από σύστημα συνειδητής δημιουργίας στοχεύει και στην ατομική και πνευματική ανάπτυξη των εκπαιδευόμενων).  Αυτοί που συνεχίζουν να διδάσκουν τον νόμο της έλξης στην απλή και αφελή του μορφή δηλαδή μόνο για ατομική χρήση ζούνε μέσα στο κουκούλι της άγνοιας τους και της χαμηλής πνευματικής κατανόησης του νόμου και στην πραγματικότητα προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην ανθρωπότητα όταν λένε πράγματα του στυλ «μη σε νοιάζουν οι παγκόσμιες εξελίξεις της οικονομίας αρκεί εσύ να στρέφεις την προσοχή σου σε ευχάριστα πράγματα και σε αυτό που θέλεις». Έτσι δε βοηθάνε τους ανθρώπους να αφυπνιστούν αλλά αντίθετα συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στις αρνητικές εξελίξεις. Ακόμη και την «πολυαναμενόμενη» αλλαγή της πλανητικής συνειδητότητας για το 2012 την εντάσσουν μέσα σε αυτή την απλοϊκή κατανόηση και εφαρμογή του νόμου της έλξης και δεν κατανοούν ότι η όποια αλλαγή συνειδητότητας του πλανήτη περνάει μέσα από την αφύπνιση του πλανητικού κάρμα και μπορεί να είναι μια αρκετά επώδυνη διαδικασία για την ανθρωπότητα και όσο πιο πολύ αφυπνισμένοι είμαστε τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις συνέπειες. (δες κείμενο-κλειδί μετά το 2012)  

Ως ένα πρώτο συμπέρασμα, λοιπόν, συνάγεται ότι, πέρα από τις όποιες ατομικές τους προσπάθειες, θα πρέπει ν’ αφυπνιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και να χρησιμοποιήσουν το νόμο της έλξης αλλά και άλλες δράσεις ως μέσο Υπηρεσίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλές εξωτερικές συνθήκες τόσο σε πλανητικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.  Γιατί απλά, εάν δεν υπάρχουν οι καλές εξωτερικές συνθήκες σ’ αυτά τα επίπεδα ο νόμος της έλξης στην ουσία εκπίπτει σε ένα πολύ περιορισμένης χρήσης εργαλείο για επίτευξη ατομικής επιτυχίας.

 

Η εσωτερική μας αντιπολίτευση

305

Ένας δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει πολύ σοβαρά το νόμο της έλξης, σχετίζεται με την προσωπική μας εξέλιξη, την αυτογνωσία και την απελευθέρωσή μας από τα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας.  Εδώ το πρόβλημα είναι ότι, όταν «ανακαλύπτουμε» το νόμο της έλξης και αρχίζουμε να προσπαθούμε να τον χρησιμοποιήσουμε συνειδητά, συνήθως είμαστε ήδη σε μια ηλικία όπου έχουμε διαμορφώσει μια ώριμη –δηλαδή πολύ άκαμπτη!- προσωπικότητα (άσχετα εάν αυτή μας αρέσει ή όχι).

Πώς επηρεάζει αυτό το νόμο της έλξης; Τα διάφορα αρνητικά αλλά πανίσχυρα κομμάτια της προσωπικότητάς μας (οι λεγόμενες  υποπροσωπικότητες ή πολλαπλά «εγώ») λειτουργούν σαν προγράμματα που αυτόματα αποφασίζουν πού θα στρέψουμε την προσοχή μας, πού δηλαδή θα διαθέσουμε την ενέργειά μας άρα το τι θα έλξουμε για να μιλήσουμε και με τους όρους του νόμου της έλξης. Μ’ αυτό το μηχανισμό, και δεδομένου ότι από τη φύση τους (οι υποπροσωπικότητες ή πολλαπλά «εγώ») αποστρέφονται κάθε είδους θετική αλλαγή μας, μας σαμποτάρουν διαρκώς από «τα μέσα». Είναι κάτι που γίνεται σχεδόν αυτόματα και ασυνείδητα, με αποτέλεσμα, αυτό που λένε οι «ειδικοί» του νόμου της έλξης «απλά εστίασε την προσοχή σου και την επιθυμία σου σ’ αυτό που θέλεις» να γίνεται κάτι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί στην πράξη. Όσοι πραγματικά έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το νόμο της έλξης γνωρίζουν ότι χρειάζεται άλλου είδους δουλειά με το θέμα της προσωπικότητας και όχι αυτή η απλή και συνάμα αφελής προτροπή. Επιπρόσθετα, το να προσπαθεί κανείς να σκέφτεται συνεχώς θετικά, ενάντια στο όλο αρνητικό υπόστρωμα της προσωπικότητάς του, δεν οδηγεί μόνο σε αποτυχία να υλοποιήσει το στόχο του, αλλά και σε επικίνδυνες νευρωσικές ή καταθλιπτικές καταστάσεις.

 

Το απαρχαιωμένο ανθρώπινο νευρικό σύστημα και η αρνητική σπείρα των ενστίκτων

 Συμπληρωματικά στον παραπάνω παράγοντα έρχεται να προστεθεί η εμπειρική γνώση για το πώς λειτουργεί το νευρικό μας σύστημα σε σχέση με τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται στη σημερινή μοντέρνα κοινωνία. Η γενική παρατήρηση είναι ότι ο τεχνολογικά εξελιγμένος μας πολιτισμός βομβαρδίζει το νευρικό μας σύστημα με μια συνεχή και μεγάλη ποικιλία εξωτερικών ερεθισμάτων. Ως αποτέλεσμα, το νευρικό μας σύστημα δε δείχνει ικανό να ανταπεξέρχεται με μεγάλη επιτυχία. Αυτό οδηγεί στην γενικευμένη κατάσταση που όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν με την ονομασία «άγχος» ή «στρες», όπου δηλαδή το νευρικό μας σύστημα αντιδρά τις περισσότερες φορές υπερβολικά, χωρίς η αιτία να είναι σοβαρή ή δικαιολογημένη. Και είναι αποδεδειγμένο γεγονός ότι το 98% των φόβων και ανησυχιών μας ποτέ δεν πραγματοποιείται.

Μοιάζει σαν το νευρικό μας σύστημα να είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε κάποιο άλλο περιβάλλον –που δε θα το «υπερφόρτωνε» με πολλά διαφορετικά εξωτερικά ερεθίσματα- και πλέον δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στο μοντέρνο ρυθμό στον οποίο κινούνται οι ζωές μας σήμερα. Είναι μερικές φορές λες και βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός προϊστορικού άντρα ή γυναίκας. Δυστυχώς αυτή η ασυμμετρία μεταξύ του νευρικού μας συστήματος και του μοντέρνου περιβάλλοντος έχει κάποιες δυσμενείς συνέπειες  στη λειτουργία του εγκεφάλου μας και κατά συνέπεια σε τελική ανάλυση στην προσωπική μας ικανοποίηση και ευτυχία. (σημαντική επισήμανση: αυτός ο λόγος από μόνος του είναι η πιο σημαντική αιτία πολλών εθισμών αλλά και αχρείαστου προσωπικού συναισθηματικού πόνου).

Ο λογικός μας νους δημιουργεί τα λογικά του νοήματα και συμπεράσματα με βάση τις πληροφορίες με τις οποίες τον τροφοδοτούν πρωτογενώς τα ένστικτα μέσω των αισθητηρίων οργάνων, δηλαδή μέσω των αισθήσεων μας. Συνεπώς όταν δέχεται ένα ισχυρό μήνυμα από τα ένστικτα, μια ισχυρή αισθητηριακή παρόρμηση, την αναγνωρίζει ως επείγουσα και δυνητικά απειλητική, οπότε για λόγους ασφάλειας και επιβίωσης ο λογικός νους άμεσα προσπαθεί να αξιολογήσει τη σοβαρότητα του κινδύνου που μεταφέρει το μήνυμα. Ο λογικός νους δεν γνωρίζει ότι το μήνυμα των ενστίκτων είναι εσφαλμένα ισχυρό (όπως είπαμε παραπάνω αυτό αποτελεί και τον ορισμό του άγχους και του στρες), ότι δηλαδή τα ένστικτα και κατά συνέπεια το νευρικό σύστημα ενεργοποιούν τον συναγερμό του ανθρώπινου συστήματος χωρίς σοβαρή αιτία. Έτσι έχουμε συνεχώς μια λανθασμένη μετάφραση των εξωτερικών ερεθισμάτων. Ο λογικός νους αυτό που αντιλαμβάνεται είναι η ισχυρή ενεργειακή αίσθηση που λαμβάνει από τα ένστικτα. Ο τρόπος για ν’ αξιολογήσει αυτήν την αίσθηση-ώθηση που δέχτηκε είναι με το να ανατρέξει στη μνήμη του και να φέρει στη επιφάνεια όλα τα παρόμοια συμβάντα ή παραπλήσιες πληροφορίες και να τις συνθέσει πάλι σε όμοια πιθανά σενάρια που πρέπει να προβλέψει για να αποφύγει πιθανούς κινδύνους. Στη συνέχεια αυτά τα σενάρια τα προβάλλει στην εσωτερική του οθόνη (λειτουργία της φαντασίας που λαμβάνει χώρα στο νεοφλοιό).

Η προβολή όμως αυτών των σεναρίων ενεργοποιεί ακόμη πιο έντονα τα ένστικτα (το ένστικτο δεν μπορεί να διαχωρίσει τι είναι εξωτερική πραγματικότητα και τι εσωτερική) που με τη σειρά τους στέλνουν πάλι στο λογικό εγκέφαλο ένα νέο πιο ισχυρό μήνυμα. Πλέον είμαστε σε φαύλο κύκλο που πρακτικά πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει με τη μορφή πανικού. Μια από τις πιο διαδεδομένες ψυχολογικές διαταραχές είναι η «διαταραχή πανικού ή κρίσεις πανικού» που ο μηχανισμός της είναι αυτό που μόλις περιγράψαμε. Από αυτόν τον μαρτυρικό φαύλο κύκλο, αυτή την αρνητική σπείρα των ενστίκτων ησυχάζουμε όταν πλέον έχουμε εξουθενωθεί ενεργειακά και δεν έχουμε πλέον άλλα αποθέματα για να αντιδράσουμε, φυσικά μέχρι την επόμενη φορά.

Δε χρειάζεται να τονίσουμε τις επιπτώσεις που έχει αυτή η διαδικασία στις προσπάθειές μας για εφαρμογή του νόμου της έλξης από την άποψη της εστίασης στο στόχο που επιθυμούμε, της ενεργειακής φόρτισης και των δονήσεων που εκπέμπουμε. Είναι ό,τι άλλο εκτός από την κατάσταση στην οποία επιδιώκουμε να είμαστε.

Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται (κυρίως υποσυνείδητα) το πρόβλημα και προσπαθούν ενστικτωδώς να το θεραπεύσουν με δύο κυρίως τρόπους: είτε προσπαθώντας να κοντρολάρουν τα συναισθήματά τους (τακτική που στην πράξη εξελίσσεται σε καταπίεση των συναισθημάτων) ή προσπαθώντας να εκλογικεύσουν τα συναισθήματά τους επιχειρηματολογώντας ατελείωτα για ποιο λόγο νιώθουν αυτά που νιώθουν, στην ουσία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καθησυχάσουν την εσωτερική τους σύγκρουση. Και οι δύο τακτικές δημιουργούν περισσότερα νέα προβλήματα από αυτά που επιδιώκουν αρχικά να λύσουν.

Η λύση στο πρόβλημα έρχεται από ένα τρίτο στοιχείο, πέρα από τα ένστικτα και τη λογική. Και αυτό το στοιχείο είναι η αφύπνιση του πνεύματος. Κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος εκ γενετής με τη διάσταση του πνεύματος, μόνο που στους περισσότερους ανθρώπους ακόμη και η επίγνωση της ύπαρξής του είναι κάτι άγνωστο. Έτσι στην πλειοψηφία των ανθρώπων το πνεύμα είναι σε λανθάνουσα κατάσταση και πρακτικά μη ενεργό στη ζωή τους. Μόνο το αφυπνισμένο πνεύμα μπορεί να δρομολογήσει την ιδεατή λειτουργία της ανθρώπινης μηχανής.

Όταν το πνεύμα αφυπνίζεται αρχικά ενεργοποιεί τον «κυρίαρχο νου» ο οποίος θέτει υπό τη λειτουργία του την λογική και τα ένστικτα. Έτσι, τότε και μόνο τότε, τα ένστικτα είναι στην υπηρεσία της λογικής, η λογική στην υπηρεσία του κυρίαρχου νου και όλα μαζί ευθυγραμμισμένα πλέον σωστά υπηρετούν το πνεύμα και την ανώτερη εξελικτική πορεία του ανθρώπου. Η φυσιολογική τάξη των πραγμάτων έχει πλέον αποκατασταθεί - ένστικτα, λογική, κυρίαρχος νους, πνεύμα! 

Ο κυρίαρχος νους ενεργοποιεί τη λογική για να συλλάβει αυτή και να σχεδιάσει όλους τους επιθυμητούς στόχους για τη ζωή μας και στη συνέχεια ενεργοποιεί τα ένστικτα για να εκτελέσουν αυτόν τον σχεδιασμό. Αλλά πάντοτε η διευθύντρια αρχή και δύναμη είναι ο κυρίαρχος νους.

Για να επιτευχθεί αυτή η ευθυγράμμιση είναι απαραίτητο αρχικά ένα ελάχιστο επίπεδο αφύπνισης του πνεύματος και αυτή η αφύπνιση συντελείται άριστα με την υποστήριξη της κατάλληλης προετοιμασίας και εκπαίδευσης.

Στο σύστημα Μορφογένεσις η αφύπνιση του κυρίαρχου νου και του πνεύματος κατέχουν κεντρικό ρόλο. 

 

Οι υπερκείμενες σκεπτομορφές

Ακόμη ένας παράγοντας που επηρεάζει δραστικά την χρήση του νόμου της έλξης στην απλουστευμένη του μορφή είναι οι σκεπτομορφές, οι οποίες είναι μεν ενεργειακές κατασκευές αλλά με πολύ αληθινή υπόσταση.

Εάν π.χ έχει δημιουργηθεί μια σκεπτομορφή από πολλούς ανθρώπους που σκέφτονται και πιστεύουν ότι ο κεντρικός δρόμος της πόλης σου έχει μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση και άρα επιβάλλουν αυτή την πραγματικότητα, όσο νόμο της έλξης και να επιστρατεύσεις ατομικά με το να σκέφτεσαι τον κεντρικό δρόμο της πόλης σου χωρίς κίνηση, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα αξιόλογο γιατί, απλά, ενεργειακά, η μαζική σκεπτομορφή είναι τεράστια και η δική σου ατομική ενέργεια δεν μπορεί να της ασκήσει καμία σημαντική επίδραση. Είναι απόλυτα απαραίτητο να γνωρίζεις το παιχνίδι των σκεπτομορφών, έτσι ώστε να ξέρεις πώς να εφαρμόσεις το νόμο της έλξης χωρίς να επηρεάζεσαι από αυτές.

Επίσης, πάλι σε σχέση με τις σκεπτομορφές, άλλο ένα πρόβλημα είναι αυτό που πολλοί συμβουλεύουν τους φιλόδοξους χρήστες του νόμου της έλξης: «Αφέσου και το σύμπαν θα σου φέρει αυτό που θέλεις. Εσύ απλά πρέπει μόνο ν’ αφεθείς!

Μόνο που το «αφέσου», πρακτικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί...

Όλοι οι άνθρωποι, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, μέσω του νόμου της ομοιοκραδασμικότητας είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με αμέτρητες σκεπτομορφές, ανάλογες με τις δονήσεις της προσωπικότητάς τους (σκέψεις, συναισθήματα, επιθυμίες, συμπεριφορές).

Έτσι στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπορείς να αφεθείς, άσχετα εάν αυτό νομίζεις με τον λογικό σου νου. Ασυνείδητα, ό,τι αρνητικό σε χαρακτηρίζει, σε κρατά συντονισμένο με αμέτρητες αρνητικές σκεπτομορφές, των οποίων η ενέργεια καταστέλλει κάθε απόπειρα να εφαρμόσεις το νόμο της έλξης.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί και ο πολύ έντονος επηρεασμός που ασκείται συνειδητά στους ανθρώπους από πολύ ισχυρές ενεργειακά σκεπτομορφές, προερχόμενες από αρνητικές δυνάμεις, αυτές που πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει να αποκαλούνται ως δυνάμεις του σκότους. Οι δυνάμεις αυτές χρησιμοποιούν τον νόμο της έλξης προς όφελός τους, έλκοντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους με τις αρνητικές σκεπτομορφές τους. Όταν κάποιος προσελκυθεί και ενεργειακά «αφομοιωθεί» από τέτοιες σκεπτομορφές είναι αδύνατο να εφαρμόσει το νόμο της έλξης για το αυθεντικό του προσωπικό όφελος. Χωρίς να το καταλάβει, στην πράξη υπηρετεί τους αρνητικούς σκοπούς που του υπαγορεύει η αρνητική σκεπτομορφή που τον «ελέγχει». Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι, ενώ έχουν αρχικά τις καλύτερες προθέσεις, στην πράξη καταλήγουν να ενεργούν αρνητικά και, κυρίως, δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο ενήργησαν με αυτό τον τρόπο (δες κείμενο-κλειδί Μετά το 2012).

Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να μάθει να αποκολλάται ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από τις αρνητικές σκεπτομορφές και να έρχεται σε επαφή μόνο με ευεργετικές γι’ αυτόν σκεπτομορφές, πράγμα που απαιτεί την κατάλληλη εκπαίδευση.

Τέτοια ευεργετική σκεπτομορφή είναι και η φωτεινή σκεπτομορφή που προστατεύει, στηρίζει και καθοδηγεί το σύστημα Μορφογένεσις και όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό.

Επιπλέον ο ίδιος ο γήϊνος κόσμος που ζούμε είναι μια μεγάλη σκεπτομορφή από μόνος του – το λεγόμενο «matrix». Αυτή η σκεπτομορφή έχει αναπτύξει τις δικές του ενεργειακές δυναμικές οι οποίες διαστρεβλώνουν τον νόμο της έλξης και δεν είναι εύκολη η απλή του εφαρμογή. Όταν δεν γνωρίζει κάποιος τους ενεργειακούς κανόνες που ρυθμίζουν το matrix υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί μέσα στον ενεργειακό του λαβύρινθο (διεξοδική ανάλυση του θέματος γίνεται στο μάθημα-δώρο που δίνεται με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στο Σύστημα Μορφογένεσις, με τίτλο «οδηγός πλοήγησης μέσα στο matrix»).

 

Ο ατίθασος νους του ανεκπαίδευτου

307

Άλλος παράγοντας που δεν επιτρέπει την επιτυχή εφαρμογή του νόμου της έλξης είναι το γεγονός ότι ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να κρατήσει στο νου του ούτε μια συγκεκριμένη σκέψη για πάνω από 6 δευτερόλεπτα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί στην πράξη η προτροπή των γκουρού του νόμου της έλξης «φέρε στο μυαλό σου αυτό που θέλεις και όχι αυτό που δε θέλεις». Είναι απλά ανέφικτο εάν δεν έχει περάσει κανείς ένα είδος εκπαίδευσης. Όλοι έχετε την εμπειρία όπου, ενώ ξεκινώντας τη μέρα σας αποφασίσατε να είστε διαρκώς θετικοί ό,τι κι αν γίνει, στη συνέχεια διαπιστώσατε ότι σας ρουφάει ενεργειακά το περιβάλλον και εμπλακήκατε σε αρνητικές σκέψεις χωρίς να το καταλάβετε. Δυστυχώς, η εμμονή στο νόμο της έλξης χωρίς την ειδική γνώση που απαιτείται και την κατάλληλη προετοιμασία (όπως αυτή που γίνεται στο σύστημα Μορφογένεσις) έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε μεγάλο αδιέξοδο στην προσπάθειά τους να παραμείνουν θετικοί όλοι τη μέρα. Επειδή φυσικά δεν το καταφέρνουν, βιώνουν στη συνέχεια εσωτερική σύγκρουση με τη μορφή αυτοεπίκρισης, ενοχής, συναισθημάτων εσωτερικής ανεπάρκειας κτλ που είναι ό,τι χειρότερο. Τελικά, πολλοί καταλήγουν σε χειρότερη θέση απ’ ό,τι ήταν πριν ασχοληθούν με το νόμο της έλξης.

Αυτή η κατάληξη αποτελεί μια ακόμη αρνητική συνέπεια της απλουστευμένης αλλά αφελούς προτροπής που πολλοί «γκουρού» του νόμου της έλξης λένε στους ανθρώπους, ότι δηλαδή «έχεις έρθεις σ’ αυτόν τον κόσμο με μόνο σκοπό να είσαι ευτυχισμένος και να ικανοποιείς όποια επιθυμία έχει η καρδιά σου!». Έτσι οι περισσότεροι καταλήγουν να νιώθουν ότι είναι οι μόνοι στους οποίους δεν έχει δοθεί το «εγχειρίδιο χρήσης» για το πώς θα είναι ευτυχισμένοι ή ότι η αποτυχία τους οφείλεται σε κάποιο είδους προσωπικού μειονεκτήματος ή κατωτερότητας. Αυτό, όπως μόλις προαναφέρθηκε, κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα απ’ ό,τι ήταν πριν κανείς ασχοληθεί με  τον νόμο της έλξης.

Συμπερασματικά, είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να αντιληφθεί ποιος είναι ο πραγματικός και ανώτερος (πνευματικός) λόγος και σκοπιμότητα που γεννήθηκε και ζει σ’ αυτόν τον πλανήτη, και να μην αφήσει να παρασυρθεί από επιφανειακές ερμηνείες που τελικά θα τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

 

Οι ανώτερες νομοτέλειες

Οι «ειδήμονες» του νόμου της έλξης υποστηρίζουν ακόμα ότι λειτουργεί τελείως απρόσωπα και δεν εξετάζει ποιος είσαι, πού είσαι, ποιο περιβάλλον επηρεάζεις και επηρεάζεσαι, ποιο έργο ή υπηρεσία προσφέρεις... Ισχυρίζονται ότι εάν εκπέμπεις αρνητικές δονήσεις ο νόμος σου επιστρέφει αρνητικότητα και, αντίθετα, εάν εκπέμπεις θετικές δονήσεις, εισπράττεις θετικά γεγονότα στη ζωή σου. Μάλιστα, αναφέρεται ως παράδειγμα ανάλογης λειτουργίας ο νόμος της βαρύτητας: εάν πηδήξεις στο κενό, άσχετα εάν είσαι καλός ή κακός άνθρωπος, θα σκοτωθείς γιατί ο νόμος λειτουργεί απρόσωπα και μόνο μηχανικά.

Ωστόσο, η λογική αυτή της μηχανιστικής καθολικής εφαρμογής δεν ισχύει για το νόμο της έλξης. Όπως προαναφέρθηκε, ο νόμος της έλξης υπόκειται σε ανώτερες νομοτέλειες και στην ουσία είναι ένα κοσμικό εργαλείο που υπηρετεί αυτές τις νομοτέλειες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τις υπερβεί.

Εάν ο νόμος της έλξης ήταν απρόσωπος και λειτουργούσε απλά μηχανιστικά, χωρίς ευφυΐα και χωρίς να αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου (δες κείμενο-κλειδί το Θεϊκό Σχέδιο), ο πλανήτης μας θα είχε ήδη καταστραφεί! Η μεγαλύτερη δυσκολία και η πρώτη παρατήρηση που κάνουν όσοι ασχολούνται με το νόμο της έλξης είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δεν μπορούν ν’ αποφύγουν τις  αρνητικές σκέψεις και ότι η αρνητικότητα που δέχονται από το περιβάλλον τους περισσεύει. Άρα σύμφωνα με τη μηχανιστική προσέγγιση του νόμου της έλξης θα έπρεπε να επικρατεί τουλάχιστον το απόλυτο χάος στον πλανήτη, εάν δεν είχε ήδη καταστραφεί.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει γιατί ο πλανήτης Γη και η Ανθρωπότητα είναι υπό την επίβλεψη ανώτερων νομοτελειών που διατηρούν τον πλανήτη μας ως πνευματικό σχολείο, τόπο εκπαίδευσης και εξέλιξης ψυχών (δες κείμενο-κλειδί Μετά το 2012).

Αλλά και σε πιο μικροκοσμικό επίπεδο να το δούμε, ο καθένας μας έχει παραδείγματα από ανθρώπους που γνωρίζει, ανθρώπους της διπλανής πόρτας όπως τους αποκαλούμε, που τους έχει συμβεί φαινομενικά κάτι πολύ καλό (π.χ κέρδισαν κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό σε λαχείο), ενώ από την άποψη του νόμου της έλξης δεν έχει καμία λογική γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν αυτό που λέμε «θετικοί» στη σκέψη και τη δόνησή τους. Περισσότερο ήταν συνηθισμένοι άνθρωποι που το μεγαλύτερο μέρος της σκέψης τους ήταν μάλλον προσανατολισμένο προς την αρνητικότητα. Αντίθετα, έχουμε δει θετικούς ανθρώπους, πραγματικά αισιόδοξους, που αποτελούν πηγή έμπνευσης και παρηγοριάς για άλλους συνανθρώπους τους, να τους συμβαίνει κάτι εξαιρετικά άσχημο ή ατυχές, που πάλι δεν εξηγείται με βάση τη μηχανιστική λογική του νόμου της έλξης.

Και εάν με τη ματιά του απλοϊκού νόμου της έλξης αυτό είναι ένα ακατανόητο παράδοξο, ωστόσο είναι απόλυτα κατανοητό μέσα από την ματιά του καρμικού παρελθόντος του καθενός μας και της ανώτερης νομοτέλειας που λειτουργεί και οργανώνει τέλεια το γήϊνο πνευματικό σχολείο και προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τις κατάλληλες εμπειρίες-εξετάσεις για να εξελιχθούν. Για άλλη μια φορά, το συμπέρασμα είναι ότι ο νόμος της έλξης είναι εργαλείο εξέλιξης και όχι το «απόλυτο όπλο» στη συνειδητή δημιουργία.

Επιπρόσθετα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, εκτός από αυτόν του κάρμα, υπάρχουν και άλλοι, κοσμικοί, ενεργειακοί νόμοι που υπερβαίνουν τον νόμο της έλξης. Οι πιο χαρακτηριστικοί είναι ο νόμος της κυκλικότητας και ο νόμος της ελάχιστης αντίστασης.

Ο νόμος της κυκλικότητας διέπει την αέναη εναλλαγή των φαινομένων (ημέρα-νύχτα, κρύο-ζεστό, άμπωτη-πλημμυρίδα, ένταση-χαλάρωση, κ.λπ). Έτσι οι ενεργειακές συνθήκες για την υλοποίηση ενός στόχου εναλλάσσονται περιοδικά από ευνοϊκές, σε λιγότερο ευνοϊκές, σε αδιάφορες και σε δυσμενείς. Εάν κάποιος δεν γνωρίζει το ρυθμό αυτών των εναλλαγών και προσπαθεί να εφαρμόσει το νόμο της έλξης στο διάστημα που η ενέργεια είναι σε αντίθετη φάση ή σε απόσυρση, θα έχει μηδαμινό αποτέλεσμα. Μόνο ο γνώστης των ενεργειακών κύκλων και των σημείων για να τους αναγνωρίζει μπορεί να ασκεί σωστά τη συνειδητή δημιουργία.

Ο νόμος της ελάχιστης αντίστασης υποδηλώνει ότι η ενέργεια προτιμά να ρέει πάντα μέσα από εκείνο το κανάλι όπου θα συναντήσει τη μικρότερη αντίσταση και όχι από εκεί που κάποιος επιθυμεί. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η υλοποίηση ενός στόχου επιτελείται μέσα από τρόπους και γεγονότα που ευνοούν το πέρασμα της ενέργειας. Όποιος δεν το γνωρίζει αυτό μπορεί να επιμένει μάταια να χρησιμοποιεί τον νόμο της έλξης για να κάνει την ενέργεια να περάσει από το κανάλι που αυτός θεωρεί ιδανικό, χωρίς να το ξέρει ότι το συγκεκριμένο κανάλι είναι κλειστό ή περιέχει σοβαρά εμπόδια. Η γνώση της αναγνώρισης των διαθέσιμων καναλιών ή της δημιουργίας καινούργιων είναι ουσιαστική. Αλλιώς, η εφαρμογή του νόμου της έλξης χωρίς ταυτόχρονη εφαρμογή «ενεργειακού ρεαλισμού» είναι δρόμος αδιέξοδος.

 

Η έλλειψη εσωτερικής ενεργειακής συμβατότητας

Υπάρχει μια ακόμα παράμετρος. Εάν δεν έχει κανείς ολοκληρωμένη γνώση όλης της διαδικασίας της συνειδητής δημιουργίας, μπορεί να μετατρέψει το νόμο της έλξης σε τυραννικό παράγοντα και πηγή δυστυχίας. Συγκεκριμένα, ενδέχεται να προσελκύσει ένα στόχο στη ζωή του, τον οποίο, εσωτερικά, δεν έχει προετοιμαστεί να τον διαχειριστεί κατάλληλα. Φανταστείτε, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το νόμο της έλξης σαν τεχνική και μόνο, να επιτύχει κανείς να καταλάβει μια ανώτερη θέση στη δουλειά του ή στην κοινωνία, χωρίς όμως να είναι έτοιμος εσωτερικά να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ευθύνες της νέας θέσης. Η κατάληψη της θέσης θα του επιφέρει μεγάλο άγχος, στεναχώρια και εσωτερική πίεση, υποσκάπτοντας ουσιαστικά την ψυχοσωματική του υγεία. Το ίδιο συμβαίνει όταν έλξει κανείς έναν ερωτικό σύντροφο χωρίς να έχει προσδιορίσει από πριν τα στοιχεία τού χαρακτήρα του ή χωρίς να είναι ο ίδιος προετοιμασμένος για ουσιαστική δέσμευση.

Αυτός είναι ο λόγος που στο σύστημα Μορφογένεσις, παρόλο που το τελικό πρωτόκολλο υλοποίησης του συστήματος είναι πανίσχυρο και ξεπερνά με δεξιοτεχνικό τρόπο όλες τις δυσκολίες που έχουμε προαναφέρει (αντίθετες σκεπτομορφές, καρμικά εμπόδια, κοσμικοί νόμοι, αντιπαραγωγικοί εσωτερικοί προγραμματισμοί, κενά της προσωπικότητας, κτλ), δίνεται μεγάλη έμφαση στο να εκπαιδευτεί ο μαθητής έτσι ώστε να προετοιμάσει και να εξελίξει κατάλληλα τον εαυτό για να είναι συμβατός με το ενεργειακό επίπεδο του στόχου του. Έτσι, όταν ο στόχος εκπληρωθεί θα είναι κάτι που θα προσθέσει αληθινό νόημα στη ζωή του και θα του δημιουργήσει ακόμη καλύτερες συνθήκες για την εξέλιξή του στο γήϊνο σχολείο.

Βρίθει η ζωή από παραδείγματα ανθρώπων που κέρδισαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε κάποιο τυχερό παιχνίδι και σε σύντομο χρονικό διάστημα το έχασαν, ενώ τις περισσότερες φορές κατέληξαν σε πιο άσχημη οικονομική κατάσταση από αυτή που ήταν πριν το κερδίσουν γιατί στο μεταξύ δημιούργησαν και μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν εσωτερικά έτοιμοι να διαχειριστούν τη δόνηση του μεγάλου χρηματικού ποσού που τους δόθηκε. Είναι σα να γνωρίζεις να οδηγείς μόνο ένα συμβατικό αυτοκίνητο και ξαφνικά να σε βάλουν να οδηγήσεις φόρμουλα ένα.

Γενικά μπορείς να προσποιηθείς, ακόμη και να ξεγελάσεις κάποιους ότι είσαι κάτι άλλο, αλλά στο τέλος η δονητική σου αλήθεια, η δονητική σου ταυτότητα θα αποκαλυφθεί, συνήθως με οδυνηρές συνέπειες.


Η υπερκείμενη δοκιμασία της Μαθητείας

309

Γι’ αυτό ο νόμος της έλξης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο για την εξέλιξη που θα σημειώσει κάποιος στο γήϊνο σχολείο. Ακόμα και αυτή την επίτευξη στόχων πρέπει να την αντιμετωπίζει ως μυήσεις-εξετάσεις που θα δείχνουν την πρόοδο του, γιατί αυτό είναι το τελικό ζητούμενο - η υπέρβαση του γήϊνου κόσμου με την έννοια όχι φυσικά της άρνησης του αλλά ότι έχεις αποκτήσει πλέον όλη τη γνώση και την εκπαίδευση που μπορούσε να σου προσφέρει αυτός ο κόσμος και πλέον δεν τον χρειάζεσαι άλλο για την εξέλιξη σου.

Η σπουδαιότητα και ισχύς της σημασίας του γήϊνου σχολείου υπερβαίνει κατά πολύ τον νόμο της έλξης έτσι όπως απλοϊκά τον αντιλαμβάνονται πολλοί. Όταν θα έρθει η στιγμή να κριθείς σοβαρά για την πρόοδο σου σ’ αυτό το σχολείο, ο νόμος της έλξης δεν έχει καμιά δυνατότητα παρέμβασης. Δείτε το παράδειγμα του Ιώβ από την Παλαιά Διαθήκη, που ήταν ένας πλούσιος άνθρωπος και ξαφνικά τα έχασε όλα, τον εγκατέλειψαν όλοι και είχε πληγεί από τόσες ασθένειες, αλλά αυτός παρέμεινε ευτυχισμένος και με την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά, πράγμα που τελικά έγινε. Στην ουσία, αυτή η ιστορία είναι μια αλληγορία των εξετάσεων του γήϊνου σχολείου. Ο Ιώβ απέδειξε ότι δεν μπορούσε να τον κλονίσει καμία φαινομενική δυσκολία και πέρασε τις τελικές εξετάσεις που σήμαναν και την αποφοίτησή του.

Γενικά, όταν έρθει η ώρα να περάσει κανείς μια σοβαρή πνευματική εκπαιδευτική δοκιμασία, κανένας νόμος της έλξης, καμία θετική σκέψη δεν μπορεί να αποτρέψει τις δυσκολίες γιατί απλά αυτές είναι μέρος του σχεδίου της εκπαίδευσης του. Εδώ πλέον μετρά μόνο ο εσωτερικός σου πυρήνας – η σοφία, η αγάπη και η δύναμη που έχεις κατακτήσει μέσα σου...

 

Η υπέρτατη αξία του Μορφογένεσις

Είναι πιθανόν όσοι διαβάσουν αυτό το κείμενο και είχαν χτίσει μια μεγάλη προσδοκία και επενδύσει σε αυτήν ότι, με το νόμο της έλξης είχαν βρει το εύκολο και γρήγορο μυστικό όπλο για να αποκτήσουν ό,τι θέλουν, τώρα να νιώθουν λίγο άβολα και η πρώτη τους αντίδραση να είναι να μη θέλουν να τα πιστέψουν. Αυτό είναι φυσιολογικό, παρόλα όμως τα προσωρινά τους συναισθήματα δυσφορίας ας το θεωρήσουν ότι κάνουν ένα σημαντικό βήμα στην προσωπική τους εξέλιξη, γιατί η αλήθεια και η πραγματική γνώση είναι η αυθεντική δύναμη που αναζητούσαν, και τώρα αυτή η δύναμη τους προσφέρεται απλόχερα.

Από όσα αναφέρθηκαν γίνεται σαφές ότι για να είναι αποτελεσματικός, για να μην απογοητεύει ή επιβαρύνει τους χρήστες του, και για να τους προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στην πνευματική τους πορεία, ο νόμος της έλξης πρέπει να συνδυάζεται με μια πολύ ευρύτερη γνώση αλλά και με μια ανώτερη οπτική των πραγμάτων.

Στο Μορφογένεσις Σύστημα αυτή η αναγκαιότητα καλύπτεται με τον πλέον άριστο τρόπο, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τρία πράγματα. Πρώτον, την καθαρά τεχνοκρατική επιστημονική εφαρμογή του συστήματος για την γρήγορη και αποτελεσματική επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Δεύτερον, την βέλτιστη δυνατή εσωτερική προετοιμασία και εξέλιξη του ατόμου που επιδιώκει την υλοποίηση του στόχου.

Και τρίτον, την ανώτερη πνευματική θέαση των πραγμάτων, έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να μην εγκλωβιστεί σε μια ρηχή και αδιέξοδη επιδίωξη που θα αποδειχτεί κενή νοήματος για την προσωπική του ευτυχία και πληρότητα ή καρμικά επιζήμια για την εξέλιξή του.

Τελικός στόχος μέσα από την εκπαίδευση στο Μορφογένεσις αναδεικνύεται η μετουσίωση του ίδιου του εκπαιδευόμενου σε συνειδητό φορέα της ευρύτερης διαδικασίας αφύπνισης και εξέλιξης της ανθρωπότητας, θέτοντας την υψηλή ικανότητά του να υλοποιεί στόχους στην Υπηρεσία των Δυνάμεων του Καλού αλλά προάγοντας ταυτόχρονα και την αληθινή του ευτυχία και ατομική πληρότητα (δες κείμενα-κλειδιά Υπηρεσία και Πνευματική Δράση).

Έχει πλέον ωριμάσει η στιγμή όλοι οι σοβαρά ασχολούμενοι άνθρωποι με το νόμο της έλξης να ξεπεράσουν και ν’ αφήσουν πίσω τους μια για πάντα τον ερασιτεχνικό, ρηχό και κυρίως αναποτελεσματικό τρόπο εφαρμογής του νόμου της έλξης και να εντρυφήσουν σε μια ανώτερη και υψηλότερης ποιότητας γνώση και εκπαίδευση όπως αυτή του Μορφογένεσις.

Το σύστημα Μορφογένεσις είναι το μοναδικό σύστημα συνειδητής δημιουργίας που μπορεί να εγγυηθεί την απόκτηση αυτής της εξειδικευμένης γνώσης και η εκπαίδευσή του να εξασφαλίσει (με απόλυτη συναίσθηση της σοβαρότητας αυτής της δέσμευσης) την επιτυχημένη και αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου, έτσι ώστε ο καθένας να επιτύχει την εκπλήρωση των επιθυμιών του και τη βίωση της ευτυχίας στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Αγαπητέ φίλε/φίλη, η επιλογή είναι πλέον στα χέρια σου.

011s

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης