English

Είναι πνευματικά θεμιτό να εισπράτετε χρήματα;


Είναι πνευματικά θεμιτό, το Μορφογένεσις να προσφέρεται επ’ αμοιβή; Υπάρχει κίνδυνος κακής χρήσης του Μορφογένεσις;


Ερώτηση:

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τα κείμενα και νιώθω ότι η συγκεκριμένη γνώση έρχεται στην κατάλληλη στιγμή σύμφωνα με τη συγχρονικότητα. Δυο θέματα όμως δημιουργούν αρνητική ροπή στο να κάνω το τελικό βήμα:
1ο: Με απωθεί το γεγονός ότι μια πνευματική διδασκαλία τέτοιας σημασίας δεν προσφέρεται δωρεάν. Μπορεί το κοστος να είναι πραγματικά χαμηλό για ένα σεμινάριο, αλλά είναι αρκετά υψηλό για ένα βιβλίο. Με την ευκαιρία, θεωρώ ένα βιβλίο και γενικά ένα hard copy πολύ πιο εύχρηστο για να ανατρέξει κανείς και να το έχει παντού και πάντα μαζί του. Πρόβλημα δημιουργείται επίσης από την ηλεκτρονική, αποκλειστικά, πληρωμή. Πιστεύω ότι δεν είμαι η μόνη που δεν χρησιμοποιεί ή δεν θέλει να χρησιμοποιεί τέτοια δυνατότητα. Δίδεται άλλος τρόπος πληρωμής;
2ο: Παρέχεται ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων καλής πρόθεσης, αλλά βέβαια δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τη χρήση του από την αντίθετη κατηγορία ανθρώπων. Οπότε  η διάδοση της γνώσης για ενίσχυση των δυνάμεων του φωτός μπορεί να ενισχύσει και τις αντίθετες δυνάμεις. Ποιά σκοπιμότητα επιβάλλει ένα τέτοιο άνοιγμα της γνώσης;

 

Απάντηση:

Αγαπητή ΧΧΧΧΧΧΧ

Σ' ευχαριστούμε καταρχήν για την επικοινωνία σου.
Όσον αφορά τώρα τα ζητήματα που θέτεις:

1) Θα σου δοθεί διεξοδική απάντηση μέσα από ένα νέο κείμενο που μας έχει δοθεί από ανώτερη πνευματική υπαγόρευση και ξεκαθαρίζει αρκετά πράγματα γύρω από το χρήμα τα οποία βασανίζουν τους πνευματικούς ανθρώπους στην πρακτική καθημερινή τους ζωή. (Σημείωση: η αναφορά είναι για το κείμενο κλειδί «Η πνευματικοποίηση του χρήματος», που τότε ακόμη δεν ήταν διαθέσιμο και δεν είχε αναρτηθεί).

Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω, ότι όλη αυτή η δουλειά που βλέπεις εσύ ως τελικό αποτέλεσμα είχε και έχει κάποιο σημαντικό χρηματικό κόστος που το επωμίσθηκαν οι συντελεστές του site. Απαιτεί σημαντική ενεργειακή αφοσίωση (και με τη μορφή πολλών ωρών εργασίας) που όπως καταλαβαίνεις είναι παράλογο να υπάρχει η απαίτηση να είναι τελείως δωρεάν. Καταλαβαίνω ότι το κίνητρο σου που κάνεις αυτή την
επισήμανση, όπως και πολλών πνευματικών ανθρώπων, είναι μήπως όλη αυτή η ιστορία είναι ένα μαρκετινίστικο κολπάκι κάποιων που θέλουν να επωφεληθούν από την καλή πρόθεση και τη δίψα για γνώση των πνευματικών ανθρώπων. Χρησιμοποίησε τη διάκριση σου, ακόμη και τη διαίσθησή σου για να κρίνεις «το δέντρο από τους καρπούς του».
Σε ενημερώνω, επίσης, ότι ένα μέρος των χρημάτων που προκύπτουν από το Μορφογένεσις θα πηγαίνει για να χρηματοδοτούνται και άλλες δραστηριότητες υπηρεσίας από ιδέες που θα έχουν και άλλοι καλής πρόθεσης συνάνθρωποι μας παγκοσμίως.

2) Είναι εκπαιδευτικοί οι λόγοι που έχει αποφασιστεί να δοθεί με αυτό τον τρόπο η εκπαίδευση. Δεν επιθυμούμε να είναι ένα ωραίο βιβλίο το οποίο θα διαβάσεις στο κρεβάτι σου πριν κοιμηθείς και θα νιώσεις ωραία. Το αναφέρουμε και μέσα στο site ότι η όλη διαδικασία
του να πας να μπεις μέσα στο site, να ξεκλειδώσεις το μάθημα, να έχεις δίπλα σου ένα τετράδιο για σημειώσεις, κ.λπ λειτουργεί στο πνεύμα σου ως ξυπνητήρι και σηματοδοτεί ότι αυτό που κάνεις είναι εκπαίδευση και όχι ανάγνωση αναψυχής!


3) Όσο για το ζήτημα μην πέσει στα χέρια των κακών το σύστημα Μορφογένεσις, όταν διαβάσεις τα μαθήματα θα καταλάβεις ότι εκεί ξεκαθαρίζεται πόσο πολύ επιβαρύνεται καρμικά όποιος επιχειρήσει να κάνει χρήση του για αρνητικό σκοπό. Αλλά και αν επιμένει να το προσπαθήσει κάποιος, το Μορφογένεσις είναι «κλειδωμένο», έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρνητικές δυνάμεις.
Δεν έχει παρά να το δοκιμάσει κανείς για να διαπιστώσει έμπρακτα τις συνέπειες...

Είμαστε στη διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο επιθυμείς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτροπή του Μορφογένεσις προς όλους τους πνευματικούς ανθρώπους που τους απασχολεί το ζήτημα των χρημάτων σε σχέση με το πνευματικό έργο να διαβάσουν οπωσδήποτε το κείμενο κλειδί: 

Η Πνευματικοποίηση του χρήματος (μέρος Ι)

Η Πνευματικοποίηση του χρήματος (μέρος ΙΙ)

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης